Bàsquet

Espanya guanya els Països Baixos quan ja estava classificada per al Mundial

  • Una carambola va donar el pas a l’equip de Sergio Scariolo abans de jugar contra la selecció holandesa, a la que van derrotar per (84-72)

  • La victòria els va servir a més per liderar el rànquing FIBA per primera vegada en la història. 

Espanya guanya els Països Baixos quan ja estava classificada per al Mundial

FEB

1
Es llegeix en minuts

Espanya no va necessitar ni jugar contra els holandesos. Ja tenien el viatge a Àsia del pròxim estiu assegurat abans de saltar al camp per una carambola de resultats que els va afavorir i els va posar el visat al passaport per ser l’any que ve a la Copa del Món de bàsquet, que es disputa a tres països asiàtics (Indonèsia, Filipines i el Japó) entre el 25 d’agost i el 10 de setembre.

La classificació va arribar abans que el conjunt de Sergio Scariolo derrotés els Països Baixos per 84-72. El partit, per si mateix, ja era fàcil perquè els holandesos no havien guanyat ni un dels partits disputats anteriorment. Així que les derrotes d’Islàndia en el seu partit davant Ucraïna (79-72) i de Geòrgia davant Itàlia (84-85) van afavorir els interessos espanyols i els va classificar per al Mundial de manera matemàtica.

Pur tràmit

El partit disputat al pavelló Carolina Marín de Huelva va resultar un pur tràmit per a un conjunt espanyol, que a més va aconseguir la fita de liderar el rànquing FIBA per primera vegada en la història. Els jugadors espanyols sabien que si guanyaven el partit aconseguirien la proesa després que divendres passat els Estats Units van perdre davant el Brasil per 79 a 94.

Notícies relacionades

De fet al segle XXI només tres equips han aconseguit ser al capdavant de la classificació mundial. Sèrbia ho va aconseguir fins al 2006. L’Argentina va prendre el relleu i va ser la selecció líder fins al 2011, i aquests últims 12 anys han sigut els nord-americans els qui han estat considerats com els millors del món.

Espanya tanca l’any 2022, pel que fa a partits classificatoris per al Mundial amb un balanç molt favorable de set victòries i només una derrota. Ara no hi hauran partits fins al febrer. Primer viatjaran a Islanda (dia 23) i després el 26 de febrer rebran Itàlia.