Bàsquet

‘Rambo’ Davies: d’heroi a enemic blaugrana

  • El pivot amb passaport ugandès torna al Palau per enfrontar-se per primera vegada al Barça, d’on va sortir aquest estiu per la porta del darrere

  • El jugador nord-americà és una de les pedres angulars de l’Armani Milà en l’aposta per lluitar per l’Eurolliga. 

‘Rambo’ Davies: d’heroi a enemic blaugrana

EMPORIO ARMANI MILAN

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

La seva arribada el 2019 al Palau va generar moltíssimes expectatives. Venia procedent del Zalgiris, com a integrant del millor quintet de l’Eurolliga i en les seves dues primeres temporades com a blaugrana, Brandon Davies (Filadèlfia, 1991) es va convertir en un dels favorits de l’afició pel seu desplegament físic, fins al punt que un membre del cos tècnic el va batejar com a ‘Rambo’. El sobrenom va quallar i fins i tot el jugador va acabar per assumir-lo. Però la seva sortida del Barça aquest estiu passat va ser una mica abrupta. Davies va rebutjar l’oferta blaugrana de renovació i va apostar per l’Armani Milà, el rival que visitarà avui el camp blaugrana (20.30 hores, DAZN) amb Davies, transmutat ara d’heroi a enemic.

El final de Davies al Palau, on va aixecar una Lliga i dues Copes, va seguir una mica la imatge del Barça en la temporada. Va anar de més a menys, fins a resultar irreconeixible. Del pivot vigorós i enèrgic, amb una mobilitat i bona mà que el va convertir en una de les millors armes en els esquemes de Jasikevicius, es va convertir en un jugador sense confiança, allunyat de la seva millor versió.

La caiguda de la seva producció va començar a partir de la ‘final four’ de Belgrad (9 punts i 3,7 rebots), on el Barça va caure davant el Madrid a semifinals i es va aguditzar en el tram final de la Lliga, i l’ambient es va tensar al vestidor barcelonista. En els dos últims mesos de la temporada, era un secret a crits que Davies no continuaria al club i que el seu futur estava lligat a l’Armani. També la possible arribada de Jan Vesely al seu lloc.

 «La seva marxa és bastant fàcil d’explicar. Va ser una qüestió econòmica més que una altra cosa», va revelar Jasikevicius, aquest dijous, en la roda de premsa prèvia a la trobada de l’Armani. «No podíem arribar on podia arribar el Milà. Ell va escollir el seu destí. Vam fer molt perquè es quedés. Tant jo, com Mario Fernández, explicant-li la situació del club, de l’equip. Teníem moltes ganes que es quedés. Jo el vaig tenir a Kaunas i aquí. Però no va poder ser. Així que li desitjo molta sort i tant de bo sigui molt feliç a Milà».

Comiat a les xarxes

El seu distanciament, aguditzat per la derrota en la final de Lliga davant el Madrid el va portar a acomiadar-se a través de les xarxes socials («he passat tres anys meravellosos a Barcelona i sempre he mirat de ser honest i professional», va explicar) abans de presentar-se a Milà com una de les pedres angulars del nou projecte de l’Armani, que s’ha reforçat aquest estiu amb dos exblaugranes més: l’aler DeShaun Thomas i el base Kevin Pangos.

Notícies relacionades

«Brandon és un jugador atlètic i modern que sap llançar i té una gran experiència a l’Eurolliga. Millorarà el nivell dels nostres interiors», va valorar el general mànager de l’Armani Milà, Cristos Stavropoulos, en la firma del contracte per dues temporades. «És un jugador molt versàtil, que obre molt el camp i serà un treball de tots frenar-lo», va admetre Àlex Abrines, que es reincorporarà al Barça després de cinc dies allunyat de l’equip pel cop al cap que va patir a la pista del Zalgiris.

L’equip italià, esponsoritzat per Giorgio Armani, fidel espectador quan juguen al Mediolanum Forum, ha apostat fort aquesta temporada per reforçar la plantilla. Billy Baron i Voigtmann són dos dels noms importants que s’han unit a Davies, Pangos i Thomas en un equip redissenyat de dalt a baix. «Encara és massa aviat per valorar-lo», va admetre Jasikevicius. «Però és un bloc amb molt talent, amb un entrenador superexperimentat i, tot i que, com tots, necessita temps per construir, segurament estarà entre els millors equips d’Europa».