Bàsquet

El Cadí La Seu reedita el títol de la Lliga Catalana de bàsquet

L’equip de l’Alt Urgell derrota el Barça CBS a la final disputada a Fontajau (60-42)

David Subirana

1

El Cadí La Seu s’ha proclamat campió de la Lliga Catalana femenina de bàsquet al derrotar el Barça CBS a la final que s’ha disputat aquest migdia al pavelló de Fontajau, a Girona, per 60-42. El conjunt de l’Alt Urgell ha reeditat el títol aconseguit l’any passat i ha aixecat el seu cinquè títol tres dies abans de l’arrencada de la Lliga femenina Endesa de bàsquet.

El Barça CBS, que aquest curs debuta en la màxima categoria del bàsquet espanyol, va plantar cara fins a l’inici de l’últim quart, però en l’esprint final va acabar cedint davant el conjunt de Jordi Acero, que ha fet un excel·lent treball defensiu i que ha estat liderat en atac per Laura Peña (17 punts i 19 de valoració), que ha sigut escollida MVP de la final. Per part de les blaugranes, la màxima anotadora ha sigut Jolene Anderson (12 punts).

El conjunt blaugrana, sorprenent vencedor de la semifinal contra l’Uni Girona, s’ha mantingut en la lluita fins al final del tercer quart (43-39), però el Cadí La Seu ha dinamitat el partit amb un últim quart espectacular. Les jugadores de Jordi Acero, amb una defensa sense fissures, han desactivat completament l’atac baugrana, que no ha pogut mantenir el nivell d’intensitat.

Les jugadores d’Isaac Fernández ha trigat gairebé 10 minuts a fer la seva primera i unica cistella en tot el període, un 2+1 de Mrcheva, i el demolidor parcial de 17-3, rubricat amb els triples de Georgina Bahí i Laura Peña, ha sentenciat l’enfrontament.