Bàsquet

Els EUA i la Xina jugaran la final del Mundial femení

Els EUA i la Xina jugaran la final del Mundial femení

William West / AFP

1
Es llegeix en minuts

 Les seleccions dels Estats Units i la Xina jugaran la final del Campionat del Món de bàsquet femení, que s’està disputant a Sydney (Austràlia), després de vèncer el Canadà (83-43) i Austràlia (61-59), respectivament.

Els Estats Units van complir el pronòstic i van vèncer amb facilitat el Canadà sense necessitat d’anar a totes i gestionant el temps de joc de les seves millors jugadores. Breanna Stewart va anotar 17 punts, ben secundada per A’ja Wilson amb 15 i Kelsey Plum amb 14.

La selecció nord-americana ha guanyat els tres últims mundials i 10 en total i és molt favorita de cara a la final.

La Xina, per contra, va haver de suar la victòria en un igualadíssim partit que es va decidir en els últims instants. La pivot de 2,05 Xu Han va resultar fonamental amb 19 punts, 11 rebots i 33 de valoració, junt amb la base Liwei Yang amb 18 punts.

Notícies relacionades

Amb la seva presència a la final, la Xina que té l’espanyol César Rupérez com a primer ajudant al cos tècnic, iguala almenys el seu millor resultat mundialista, ja que va ser medalla de plata el 1994, bronze el 1983, cinquena en 1986 i sisena el 2002 i el 2014.

El partit per la medalla de bronze el disputaran, per tant, el Canadà i Austràlia, mentre que els Estats Units i la Xina a més de l’or es disputaran la plaça per als Jocs Olímpics de París 2024 reservada per al campió.