R. MADRID-BARCELONA (89-83)

El primer clàssic i el primer títol se’ls emporta el Madrid

Els blaugrana s’estavellen davant l’enorme Tavares (24 punts i 12 rebots), que allarga el domini blanc per sumar la cinquena Supercopa consecutiva

El primer clàssic i el primer títol se’ls emporta el Madrid

EFE/ Jose Manuel Vidal.

4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El primer títol de la temporada va volar cap a Madrid. Com l’últim de la temporada passada. La Supercopa que inaugura el nou curs continua tenyida de blanc, com és tradició dels últims cinc anys. L’equip de Chus Mateo, el tècnic que va dirigir el cinc madridista al final de la Lliga, va tornar a imposar-se al Barça en la vuitena trobada de l’any (89-83). 

El domini del Madrid en la competició es podria personificar en el poder que va plasmar Walter Tavares sobre el camp, que va aniquilar els tres pivots que van sortir a defensar-lo (Sanli, Vesely i Tobey van acumular 14 faltes de les 15 permeses) i va despintar la zona barcelonista amb 24 punts, 12 rebots i 4 taps per a un 40 de valoració. Els pivots blancs només en van sumar 6 de personals: 3 de Tavares i Yabusele, cap de Poirier.

La competició que monopolitzen els dos grans del futbol i del bàsquet es va tornar a decantar cap al mateix costat. El Barça no aconsegueix la competició des del 2015. A la final de Sevilla li va faltar físic i, sobretot, punts, intimidació. El Barça va dependre massa de Sanli, inspirat en l’anotació (21 punts) però feble per aguantar les envestides de Tavares. Tampoc va poder amb el gegant blanc Vesely i encara menys amb Tobey.

Només els punts de Sanli 

Jasikevicius va presentar un cinc propi de pretemporada per al partit. Més reconeixible era el del Madrid, amb l’única novetat de l’aler bosnià Dzanan Musa, un dels fitxatges blancs i que havia brillat en la semifinal amb 21 punts. Va acabar amb 19. Laprovittola, l’artiller blaugrana de la vigília, va voler passar més que puntuar i aquesta diferència es va reflectir en el marcador al començament. Res definitiu en un partit de vaivens.

El Barça el va sostenir un inici demolidor de Sanli, que va sumar els primers 11 punts barcelonistes (una sèrie impecable de cinc trets sense fallar, inclòs un triple) fins que Jokubaitis va prestar el seu canell i Vesely va tancar el quart. Musa va tancar el primer temps amb 10 punts, retallant la màxima diferència que havia imposat el Barça (27-37), mentre que Laprovittola no s’havia mogut del zero. El va moure amb la primera cistella de la represa, estirant l’avantatge blaugrana. Va acabar el partit amb el rècord d’assistències (14) de la competició i 12 punts.  

Rebot blanc

La batalla del rebot va ser clarament blanca (46-34), especialment en les captures ofensives, en les quals Tavares i Yabusele van imposar centímetres i quilos. El Madrid, però, malgastava les segones opcions de tir que anava recollint a mesura que forçava les personals de Sanli i Vesely. Allà va niar la recuperació madridista, en la càrrega dels pivots rivals, que li va permetre escurçar durant el tercer quart la distància fins tornar a col·locar-se per davant amb un parcial 24-6. Ja no va cedir la iniciativa, tot i que els marges van estar tan ajustats que van desembocar en pròrroga. 

Amb el Barça tancat a la pintura, apocats els seus pivots, Llull va deixar anar la mà sense complexos amb tres triples que van rellançar al seu equip. El Madrid tenia disponibles tots els seus tiradors, excepte el lesionat Adam Hanga, a qui, des de la barrera blaugrana, se’l van mirar Mirotic i Cory Higgins, que no va entrar en la llista per unes molèsties, sense poder posar llum en les tenebres. Només fogonades de Jokubaitis i Kuric.

Sumit en la foscor, només Sanli anotava amb regularitat i el turc va estar assegut els últims deu minuts. Va aparèixer a pocs segons del final. Tard i fred, es va emportar un tap i va fallar un tir. Davant Tavares, és clar, que es va emportar l’MVP. 

 

Fitxa tècnica:

Reial Madrid: Causeur (3), Deck (15), Musa (19), Yabusele (9), Tavares (24) –cinc inicial–, Rodríguez (0), Rudy (3), Poirier (2), Hezonja (0), Llull (14).

5 de 20 triples (Llull, 3). 46 rebots, 18 ofensius (Tavares, 5). 13 assistències (Deck, Musa, 3).

Barcelona: Satoransky (0), Laprovittola (12), Martínez (0), Tobey (9), Sanli (21) –cinc inicial–, Jokubaitis (11), Kuric (10), Abrines (4), Vesely (8), Kalinic (8).

Notícies relacionades

6 de 25 triples (Kuric, 2). 34 rebots, 11 ofensius (Satoransky, Tobey, Jokubaitis, Kalinic, 2). 25 assistències (Laprovittola, 14).

Parcials: 17-15; 12-22; 26-12; 16-22; 18-12 (pr).