Eurobasket 2022

França, un rival amb molts comptes pendents amb la selecció

França, un rival amb molts comptes pendents amb la selecció

Filip Singer / Efe

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

França s’erigeix com el pitjor enemic possible per a la selecció en la final de l’Eurobasket 2022 d’aquest diumenge contra Espanya. Al potencial de la selecció que dirigeix Vincent Collet, subcampiona olímpica a Tòquio 2020, s’han d’afegir també els comptes pendents entre dos equips que han alimentat la seva rivalitat fins a convertir-la en un dels grans clàssics del continent.

Notícies relacionades

Més d’una vintena de batalles emergeixen com a precedents i Espanya ha sigut en la majoria de casos la vencedora. El balanç és contundent: 17 victòries per només 4 derrotes. Algunes han sigut especialment doloroses com la final de l’Eurobasket del 2011, a Lituània, quan la França de Tony Parker va intentar desbancar sense èxit l’equip de Scariolo, campió ja dos anys abans. I la semifinal del 2015 també de l’Europeu, quan la selecció francesa va caure contra el conjunt espanyol a Lilla, en presència de 25.000 aficionats a les grades, en un dels millors partits de la història de Pau Gasol, imparable amb 40 punts.

França va arribar al torneig com un dels ferms candidats al títol i ha fet valer la seva condició malgrat una trajectòria irregular en el torneig, que el va portar a encaixar dues derrotes en la primera fase (contra Alemanya i Eslovènia) i superar amb molts problemes Turquia en els vuitens de final i Itàlia en els quarts, en dos partits en què va necessitar la pròrroga. En la semifinal, tanmateix, no va donar cap opció a Polònia. Rudy Gobert, incorporat aquest estiu als Minnesota Timberwolves, es perfila com el jugador capaç de marcar diferències amb els seus 2,15 metres, però l’aler dels New York Knicks Evan Fournier (14,4 punts de mitjana) i l’ala pivot del Madrid Guershon Yabusele (15 punts de mitjana) apareixen com les altres dues peces clau de la plantilla francesa. Així mateix, Collet compta amb notables secundaris com el base Thomas Heurtel (7,1 assistències per partit), el pivot madridista Vincent Poirier o l’escorta Luwawu-Cabarrot, capaços de trencar un partit.