BÀSQUET

Espanya sucumbeix davant la Grècia d’un Antetokounmpo descomunal

• L’estrella de l’NBA va liquidar la selecció amb 31 punts i 10 rebots (86-70) en un amistós de preparació de cara a l’Eurobàsquet.

ALBERTO NEVADO / FEB

1

En el seu primer partit de preparació per a l’Eurobàsquet, la renovada selecció espanyola de bàsquet va patir una contundent derrota davant Grècia (86-70) en un duel on l’estrella de l’NBA Giannis Antetokoumpo (31 punts i 10 rebots) va tirar dels seus, va assumir tot el protagonisme i va aconseguir apaivagar el conat de reacció dels homes de Sergio Scariolo en la segona part.

Va començar l’enfrontament amb el jugador dels Milwaukee Bucks i Willy Hernángómez sostenint ofensivament les seves respectives seleccions a les primeres anotacions. Van ser els pocs instants en què Espanya va aguantar l’estrebada a Atenes, ja que a partir del 5-7 els actuals campions del món no tornarien a posar-se per davant.

Debut de Lorenzo Brown

Un parcial de 8-0, en el qual Dorsey i Papanikolau es van sumar a la inspiració anotadora d’Antetokounmpo, va donar ales a un equip local que a partir d’aquell moment va començar a veure’s superior davant un contrari que patia en excés en defensa. Amb set minuts jugats del segon quart la diferència era de 21 punts (46-25), malgrat que cinc punts sense rèplica del debutant Lorenzo Brown havien donat una mica d’aire als visitants posant-los 15 avall.

Un parcial de 10-2 amb cistelles dels germans Hernangómez, de Rudy Fernández i un triple de Jaime Fernández va permetre posar el 48-35 al tall del descans, però no va ser suficient per frenar el poder de Giannis Antetokoumpo, que va tornar de nou enxufat dels vestidors per fer set dels primers nou punts de l’amfitrió en el tercer quart.

Espanya va encarar el quart decisiu només sis avall (63-57, m. 30), però l’astre dels Bucks va tornar a emergir per certificar la seva exhibició. Dijous tornarà a repetir-se el duel en el Wizink Center de Madrid.

Fitxa tècnica

86 – Grècia (31+19+13+24): Calathes (7), Dorsey (11), Papanikolau (5), Giannis Antetokounmpo (31), Kostas Antetokounmpo (7) –cinc inicial–, Agrabanis (9), Kalaitzakis (4), Papapetrou (2), Thanasis Antetokounmpo (3), Larentzakis (3), Bochoridis (2), Kaselakis (2).

70 – Espanya (13+22+22+13): Brown (7), Pradilla (10), López-Arostegui (4), Willy Hernangómez (15), Juancho Hernangómez (4) –cinc inicial–, Rudy Fernández (3), Colom (3), Saiz (8), Parra (-), Sima (3), Brizuela (8), Yusta (2), Jaime Fernández (3).