Eurobasket 2022

Lorenzo Brown, Núñez i Alderete a la llista de Scariolo per a l’Eurobasket

El seleccionador espanyol dona una llista de 22 jugadors que es concentraran l’1 d’agost i en què apunta al canvi generacional

Lorenzo Brown, Núñez i Alderete a la llista de Scariolo per a l’Eurobasket

FEB

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El base Lorenzo Brown, nacionalitzat a principis de mes, i els recents campions d’Europa sub-20 Juan Núñez i Héctor Alderete figuren entre els 22 convocats pel seleccionador Sergio Scariolo, per iniciar la fase de preparació de l’Eurobasket 2022, que es disputarà en diferents seus (Alemanya, Itàlia, Geòrgia i República Txeca) de l’1 al 18 de setembre.

El seleccionador veterà ha reconegut que la selecció necessita un canvi generacional i per aquesta raó ha optat per un planter que combina experiència i joventut. Entre els 22 jugadors d’inici, llista de la qual sortirà la definitiva de 12, hi ha 5 campions del món el 2019 (Rudy Fernández, els bases Sergio Llull i Quino Colom, i els germans Juancho i Willy Hernangómez) i 3 debutants amb la selecció absoluta, l’internacional Lorenzo Brown, fitxat aquest estiu pel Maccabi de Tel-Aviv, després d’una bona temporada a l’Unics Kazan, i els vigents campions d’Europa sub-20 Juan Núñez i Héctor Alderete.

Aquesta barreja entre experiència i joventut és segons l’entrenador una cosa necessària per a la selecció, «Sabem la dificultat del moment. És un gran desafiament aquest recanvi generacional en el qual ens trobem. Tenim molt clar que els valors de la selecció no varien, però sí el nivell de talent».

Les baixes per lesió dels bases Ricky Rubio (Cleveland) i Carlos Alocén (Reial Madrid), afegides a les retirades de la selecció de Sergio Rodríguez i Guillem Vives, han forçat la federació a tramitar la nacionalització del base Lorenzo Brown, d’1,96 i 31 anys, un jugador que va coincidir amb Sergio Scariolo en la seva etapa als Raptors de l’NBA i la convocatòria del qual, segons va admetre el president Jorge Garbajosa, respon a una situació excepcional.

Entre les absències destacades d’aquesta primera llista hi ha les de Víctor Claver i Àlex Abrines, dos jugadors que solen ser fixos en les convocatòries que han passat per lesions durant la temporada i aprofitaran l’estiu per recuperar-se. També la d’un dels jugadors que es troba a l’NBA, Santi Aldama, en la seva segona temporada amb els Memphis Grizzlies, que no li han donat el permís.

A la llista no hi ha cap jugador del Barça, només un jugador del Joventut (Joel Parra) i un altre del Baxi Manresa (Yankuba Sima).

La resta de jugadors seleccionats pel tècnic són ja habituals de les ‘finestres’, entre ells Xabi López-Arostegui, que ja va estar amb l’equip en els passats Jocs Olímpics de Tòquio, Jaime Fernández, Joel Parra o Darío Brizuela. A més, els lesionats Alberto Abalde i Usman Garuba es troben a la llista però hauran d’avaluar com evolucionen les seves respectives lesions per acabar de decidir si acompanyaran la resta de jugadors en l’expedició europea. D’altra banda, Sergio Scariolo va aclarir que «per motius físics, familiars o de política dels seus clubs» no ha pogut citar Ricky Rubio, Alex Abrines, Santi Aldama, Víctor Claver, Dani Díez, Sergi Martínez, Pierre Oriola i Guillem Vives. D’aquesta manera, el Barça no aporta cap jugador a aquesta pre llista.

El compte enrere per a l’Eurobasket

Notícies relacionades

Queda poc més d’un mes perquè arrenqui l’Eurobasket 2022 i els jugadors es concentraran aquest dilluns vinent 1 d’agost per començar la preparació. La selecció competirà en la primera fase en el grup de Tbilisi (Geòrgia) juntament amb Bulgària, Geòrgia, Bèlgica, Montenegro i Turquia. La fase final es disputarà a Berlín.

La selecció disputarà un total de quatre partits de preparació abans del torneig. La gira s’iniciarà a Atenes el 9 d’agost contra Grècia, que tornarà la visita dos dies després a Madrid i davant Lituània (Gran Canària, 16 d’agost) i Vílnius (18 d’agost). Posteriorment, la selecció jugarà els dos primers partits de la segona fase de classificació per al Mundial 2023 davant Islàndia a Pamplona (24 d’agost) i davant els Països Baixos (27 d’agost).