Bàsquet

El Barça es mostra devastador davant el Gran Canària

Abrines sobresurt en l’esplèndida actuació col·lectiva, que va permetre a Jasikevicius donar protagonisme als jugadors de banqueta (98-80)

El Barça es mostra devastador davant el Gran Canària

Enric Fontcuberta / Efe

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça va viure un partit plàcid, molt més del previst, davant el Gran Canària, que va aconseguir anar-se’n del Palau amb una derrota més que acceptable (98-80) després d’encaixar 60 punts ja en el primer temps i veure’s durant molts minuts amb 30 punts a baix. Álex Abrines es va apropiar del protagonisme de la vetllada amb 20 punts i una gran sèrie de 5 de 6 en triples, que demostren que ja està totalment superada, sis mesos després, la seva operació de genoll. «Estem demostrant el nostre nivell i intentat jugar el màxim possible», va admetre l’aler mallorquí, que va revelar que es va aixecar lleugerament refredat.

Smits i Pustovyi van convertir els primers minuts en un duel personal. L’ucraïnès, molt aplaudit en la seva tornada al Palau va anotar els tres primers atacs i Smits, molt més sòlid després d’una etapa grisa, li va donar la rèplica. Però va ser Mirotic, amb 13 punts ja en el primer quart qui, va impulsar la millor versió del Barça. Va jugar l’equip de Jasikevicius un dels partits en els quals tot surt de cara, en els quals es va aplicar amb un ritme inabordable per al Gran Canària, com si no fos el tercer partit de la setmana.

Molta rotació

Notícies relacionades

Malgrat que Jasikevicius va moure la banqueta amb delicadesa per limitar el desgast de la seva plantilla, especialment dels seus titulars com Calathes, Mirotic o Davies, el marge va anar creixent i convertint-se en una llosa per a l’equip de Porfi Fisac que, als 15 minuts, ja perdia per 30 punts, i no va trobar la manera de reduir els danys, que ja eren vergonyants al descans (61-28).  Hi va haver algun quintet peculiar del Barça, com el que van integrar Jokubaitis, Abrines, Martínez, Hayes i Nnaji, sense que es ressentís el nivell de l’equip ni baixessin les revolucions.

L’exigència de Jasikevicius va fer que el Barça mantingués la tensió a la represa, malgrat que el guió estava totalment escrit ja des dels primers minuts, i la majoria dels seus jugadors van demostrar que arriben al moment decisiu de la temporada en un gran moment de forma. Hayes, un dels pocs que no acaba d’entrar en la dinàmica de l’equip, ho va aprofitar per deixar-se anar. Però va ser la tarda d’Abrines per sobre de la resta. L’aler mallorquí va ser letal en el llançament exterior. Va anotar cinc dels seus sis llançaments de triple i va demostrar que, després de recuperar-se de la seva operació, és una peça de garantia que se suma a l’arsenal del Barça, que va acabar per deixar-se anar i va permetre al Gran Canària rebaixar el càstig de la seva derrota.