La Copa del Rei de bàsquet

Entrevista a Ante Tomic: «La Copa és tot un repte, però podem fer grans coses»

El pivot croat arriba a Granada com el referent del Joventut, que obre la competició davant el Lenovo Tenerife

Entrevista a Ante Tomic: «La Copa és tot un repte, però podem fer grans coses»

ACB Photo / J. Alberch

4
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

En l’aparició del Joventut a la Copa de Granada com a tercer cap de sèrie té bona part de la responsabilitat Ante Tomic (Dubrovnik, 34 anys) que està en alguns dels millors números de la seva carrera. Enganxats a l’experiència del pivot croat i de veterans com Ribas o Ventura, la Penya obre aquest dijous la competició de quarts enfrontant-se al Lenovo Tenerife amb l’objectiu de fer un altre pas en la seva consolidació en l’elit.

 

Aquest diumenge a la Lliga, van caure davant el Tenerife, el seu rival a quarts, ¿com afecta perdre fa uns dies davant el rival amb qui jugareu a Granada? El que està clar és que després de cada derrota, l’equip reacciona i vol oferir la millor cara en el següent partit. Al jugar en dues competicions, hem tingut una davallada en aquests últims partits. Però espero que aconseguim sortir amb molta més energia i molt més encertat que en aquest partit.

 

¿És un avantatge o un inconvenient que us torneu a veure la cara amb el Tenerife? Jugar dos partits contra el mateix rival en poc temps pots agafar-t’ho com si es tractés d’un ‘play-off’. D’una banda, t’ajuda a preparar millor el partit, a preparar algunes coses més. Però d’altra banda és veritat que acabes de perdre contra ells i jugar amb aquesta sensació és complicat.

 

Marcelinho Huertas i Shermadini van marcar diferències en el triomf de l’Olimpic, són claus per al Tenerife. Aquest serà un dels nostres objectius, aturar el seu joc de ‘pick and roll’ i el dos per a dos. Marcelinho, als seus 38 anys, està a un nivell impressionant. Està clar que hem d’ajustar la nostra defensa sobre els dos, tant Marce com Shermadini, i canviar alguns detalls. I com he dit abans, sortir amb molta més energia i encert en atac, perquè amb 58 punts com vam anotar l’altre dia no pots guanyar ningú.

 

Les apostes parlen que aquesta és l’eliminatòria més equilibrada. ¿Comparteix aquesta opinió? Potser la gent veu el Madrid, el Barça i el València com els grans favorits, almenys a vuitens, i pot ser que sí, es pot dir que és la més igualada. Ells han guanyat a l’Olímpic, però nosaltres els vam guanyar a la seva pista. Això també diu molt de la Lliga Endesa, perquè és una competició molt igualada, que no admet davallades. Fa molts anys que soc aquí i no recordo una lliga tan equilibrada com aquesta. Però nosaltres també arribem després d’una gran victòria a l’Eurocup davant el Partizan. Espero que puguem guanyar, que ens quedem 4 o 5 dies, i que puguem disfrutar de la Copa.

 

Tothom parla de la Copa com el torneig de les sorpreses, ¿veu factible acabar amb l’hegemonia de Barça i Madrid dels últims 12 anys? És curiós, sí. Això sol comentar-se, però mires enrere i veus que no hi ha sorpreses. Si es donen és en la primera ronda. És cert que hi ha molt més equilibri del lloc 3 al 10, però el Barça i el Madrid continuen sent els rivals a batre.

 

Els seus números aquesta temporada són els millors de la seva carrera i és el màxim anotador (13,7), rebotejador (6,6) i tercer assistent de l’equip (2,8). És així, la veritat és que em trobo molt bé. Estic bé físicament, com en aquests últims anys, i això ajuda. L’edat i l’experiència també ajuda. És molt més important del que la gent pensa. Tens una altra perspectiva, pots anticipar-te a segons quines coses en la pista i això ajuda.

Notícies relacionades

 

Aquesta és la tercera aparició de la Penya a la Copa en els últims quatre anys. ¿Se li pot exigir una mica més que només arribar? Això és una cosa que vam parlar quan va començar la temporada. Ens vam plantejar que podíem fer per millorar respecte a l’any passat. I hem fet un pas en l’Eurocup en la qual som primers, hem entrat com a caps de sèrie a la Copa. Per descomptat volem continuar fent passos i arribar el més alt possible. La Copa és tot un repte, però tenim un bon equip i podem fer grans coses. Per a mi, el torneig més difícil perquè t’obliga a fer tres bons partits en quatre dies i això no és gens fàcil.