Bàsquet

Yankuba Sima: nova saba a l’Espanya postGasol

  • El pivot de 25 anys i 2,11 s’estrena dins d’un grup en procés de renovació després de consolidar-se a Manresa

  • «Que et donin una oportunitat com aquesta és un pas molt important a la meva carrera», assegura el jugador gironí

Yankuba Sima: nova saba a l’Espanya postGasol

FEB

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Els Jocs de Tòquio van marcar el final d’una etapa gloriosa per al bàsquet espanyol, que haurà d’aprendre a viure sense Pau i Marc Gasol i sense Sergio Rodríguez, igual que abans ho havia fet sense Navarro o Felipe Reyes i seguir en el procés de renovació del grup, camí cap al Mundial 2023, que es disputarà a les Filipines, Indonèsia i el Japó, on defensarà el títol aconseguit el 2019 a la Xina.

Els primers passos els farà aquest divendres davant Macedònia a Skopje (19.30 hores, Teleesport) i davant Geòrgia dilluns a Jaén (20.30, Teleesport) dins d’un grup de classificació que també inclou Ucraïna. Aquella nova etapa de profunds canvis i una forta injecció de joventut, s’inicia amb noves cares com la de Yankuba Sima (Girona, 1996), un pivot de 2,11 i 25 anys, que s’està obrint pas al Baxi Manresa, que ja havia sigut internacional en les categories inferiors, i que ha sigut convocat per primera vegada amb Espanya per disputar les finestres FIBA, decidit a aprofitar la seva oportunitat.

Pas per la NCAA

«Per a mi aquesta trucada és un orgull i una recompensa al bon treball d’aquests últims anys. Que et donin una oportunitat com aquesta és un pas molt important en la meva carrera», admet Sima, que va entrar al bàsquet gairebé per diversió, després d’iniciar-se de nen en el futbol, que va passar per la Canàries Basketball Academy, i va acabar de formar-se a la NCAA, després de passar per un institut americà. Els dos primers anys de la Lliga universitària els va jugar a St Johns, a les ordres de Chris Mullin, i més tard va passar per Oklahoma State.

 El Manresa va ser el que li va obrir les portes del professionalisme el 2018 i després d’un pas efímer com cedit a l’Ourense, el 2020, Sima ha anat guanyant presència i confiança al Nou Congost, per acreditar unes estadístiques més que notables (6,8 punts i 4,2 rebots en 16 minuts de joc). «La trucada de Scariolo ha sigut una sorpresa, una enorme alegria, tot i que sabia que s’havia dit en els últims temps. I també és una responsabilitat addicional pel buit que deixa la millor generació de la història. Intent no pensar massa en això per no pressionar-me, tot i que soc una persona inconformista, que intenta guanyar sempre,» admet Sima, la família procedent de Gàmbia es va instal·lar a Girona, on ell va néixer i va passar la seva infància i on viuen els seus pares i els seus sis germans, que solen visitar-lo i acudir als seus partits a Manresa.

La influència de Pedro Martínez

Notícies relacionades

Sima admet que va créixer al bàsquet tenint com a referències els jugadors de la selecció com els germans Gasol, Navarro, Rudy i Llull, i veure’s ara com a part d’aquest grup li sembla il·lusionant. «Vinc amb la idea de lluitar i ajudar en tot el que pugui l’equip perquè d’una bona imatge en aquests partits. Crec que puc aportar energia sobretot, tant dins com fora de la pista. Però estic obert a tot el que em demani Sergio», argumenta Sima, que ha acudit a aquesta convocatòria amb el seu company d’equip, Dani Pérez i s’ha tornat a retrobar amb jugadors com Xavi López-Arostegui o Barreiro, que hi havia coincidit en categories inferiors. «Tots m’han rebut amb els braços oberts. Conèixer alguns tècnics i jugadors ho fa tot més fàcil», explica.

El pas endavant ha coincidit amb la presència de Pedro Martínez a la banqueta manresana, un tècnic que considera molt important en la seva progressió. «Ha tingut molta influència en la meva carrera. No era fàcil l’adaptació al bàsquet professional i em va ajudar amb els seus consells per conèixer bé la lliga i créixer com a jugador. A més és molt exigent i t’obliga a donar el 100%», remarca Yankuba Sima, que aportarà físic, contundència i intimidació en aquesta nova etapa de la selecció.

la llista de convocats