Un Laprovittola desenfrenat destrossa l’ASVEL i posa líder el Barça a l’Eurolliga

• El base blaugrana anota 25 punts amb 7 triples i encarrila un triomf que arrabassa el liderat al Madrid

FCB

2
José María Expósito

Un desenfrenat Nico Laprovittola ha destrossat aquest divendres l’ASVEL Villeurbane (60-80) i ha resolt un xoc travat i molt igualat fins al descans. El Barça ha tornat a mostrar dues cares en un partit que ha jugat a estones fins que el base argentí ha decidit fer un recital des de la línia de tres, amb set triples anotats i un total de 25 punts, decisius perquè el Barça recuperi el liderat de l’Eurolliga, assaltat dijous pel Madrid.

«Hem de continuar amb aquesta mentalitat, jugant fort, amb tot el món aportant i sense importar les lesions o qui és a la pista», va dir amb humilitat el base argentí després de la seva exhibició. Però ni Sarunas Jasikevicius tenia dubtes quan li van preguntar què era el que més li havia agradat del partit: «Laprovittola».

Hi havia motius per preveure un partit complicat a Villeurbanne, i no només per haver tingut un dia menys de descans (els francesos havien perdut a Madrid dimarts i el Barça va firmar la seva remuntada contra el CSKA dimecres). La temporada passada els blaugrana van clavar dues vegades el genoll davant un ASVEL posicionat aquest any en places de ‘’play-off’’, principalment pel paper de l’escorta Elie Okobo, màxim anotador del torneig amb gairebé 20 punts per partit. Tot i que el protagonista de la nit no seria ell.

Semblava capaç el Barça de resoldre aviat el xoc i el liderat, quan va passar del 9-7 al 9-24. Un parcial de 0-17 que resoldria el 90% dels partits. O hauria. Però el Barça, amb les baixes de Higgins i Calathes i poca rotació exterior, va abaixar el pistó i l’ASVEL es va posar les piles. Un ‘alley oop’ de Chris Jones a Kostas Antetokounmpo va deixar el partit gairebé empatat a punt d’anar al vestidor. Ho va evitar la cistella final d’un Rokas Jokubaitis que complia 21 anys (28-31, m. 30).

El Barça no podia retreure-se’n massa en defensa, però sí en atac. Jasikevicius reclamava una marxa més per trencar el xoc. I sí, la pilota va acabar circulant més ràpid, però la clau va ser l’aparició ‘dels Nicos’. Un Mirotic molt dosificat en minuts va anotar 8 punts consecutius i Laprovittola va afegir un altre triple per al segon enlairament blaugrana (30-42, m. 27), a què l’equip dels Parker (Tony a la llotja, TJ a la banqueta) amb prou feines va poder donar resposta. Laprovittola va continuar llançant i anotant fins que l’avantatge va permetre fins i tot donar minuts a Michael Caicedo (tres esmaixades en el tram final) i fins al debut en Eurolliga de l’uruguaià Agustín Ubal (18 anys).