Bàsquet

Pau Gasol revelarà en un acte al Liceu si es retira o continua en actiu

El jugador català, de 41 anys, anunciarà la seva decisió aquest dimarts després del parèntesi que va obrir després dels Jocs de Tòquio

Pau Gasol revelarà en un acte al Liceu si es retira o continua en actiu
1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

La música sempre ha tingut un paper important en la vida de Pau Gasol, aficionat al cant i aprenent de pianista, fan de l’òpera, amic de músics com els Estopa, Plácido Domingo i el malaguanyat Pau Donés. Potser és una de les raons de l’escenari que ha escollit aquest dimarts, 5 d’octubre, l’emblemàtic Liceu de Barcelona, per revelar el seu futur professional i si continua en actiu o no al bàsquet o bé fa un pas a una nova etapa en la seva vida lluny dels camps.

El jugador barceloní, doble campió de l’NBA, que ha liderat la millor generació del bàsquet espanyol els últims 20 anys (triple medallista olímpica, triple campiona d’Europa) va deixar en suspens la seva continuïtat després de participar amb la selecció espanyola als Jocs Olímpics de Tòquio, els cinquens de la seva prolífica i exitosa carrera. El comiat no va ser l’esperat, amb la derrota a quarts de final contra el campió, Estats Units. I la seva reflexió final va ser que es prendria un temps per valorar totes les alternatives i veure si continuava en actiu.

El Barça, pendent

 En aquest temps, el Barça li ha deixat oberta la porta per continuar, després que la temporada passada deixés l’NBA i s’unís a la plantilla blaugrana després d’un any i mig d’absència de la pista per una lesió al peu esquerre.

Notícies relacionades

En la seva tornada, Gasol va demostrar estar físicament recuperat i va ser un valor afegit a l’equip, que va aconseguir guanyar el títol de Lliga i també arribar a la final de l’Eurolliga. «L’esperarem fins que es cansi de jugar al golf», va dir fent broma el tècnic Jasikevicius, que ha construït la plantilla d’aquesta temporada sense comptar amb Pau.

L’escenari escollit pel jugador, lluny de les instal·lacions blaugrana, permet intuir quina és la decisió de Pau Gasol, que ha construït ja una vida lluny de les pistes de bàsquet, com a president de la Fundació Gasol, en què treballa amb el seu germà per lluitar contra l’obesitat infantil i la vida saludable en la infància, en el seu paper d’ambaixador de l’Unicef o, per exemple, també en el seu nou càrrec com a representant dels esportistes en la Comissió d’Atletes del Comitè Olímpic Internacional (COI).