L’Eurolliga de bàsquet

El Barça s’estrena a la perfecció amb un Mirotic impecable

L’equip blaugrana aconsegueix un contundent triomf davant l’Alba en un Palau que recupera el suport de l’afició (96-64)

El Barça s’estrena a la perfecció amb un Mirotic impecable

Twitter FCB

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

En una temporada carregada d’expectatives i il·lusió com la que espera viure el Barça, res millor que presentar-se amb la contundència que ho va fer l’equip de Jasikevicius en el Palau Blaugrana davant l’Alba Berlín amb un Mirotic més ambiciós i centrat que mai (96-64). Una declaració d’intencions en tota regla.

Per si algú se n’havia oblidat, el Barça és el subcampió del torneig, és a dir, un dels ferms candidats a destronar l’Efes, i aquesta jerarquia la va fer valer davant l’equip alemany, al qual va sotmetre a plaer amb molt bons minuts de joc per fer el primer pas en un camí que espera que el porti, de nou, allà pel mes de maig a la final europea.

Per ser una estrena europea i per tractar-se dels primers passos de la temporada en un Palau reobert al públic (uns 3.500 espectadors van disfrutar de l’espectacle), la posada en escena blaugrana no va poder resultar més convincent. Els quatre nouvinguts, Sanli, Hayes i, especialment Jokubaitis i Laprovittola, donen motius per creure-hi. El base lituà comença a deixar veure la seva gran frescor i qualitat i l’argentí va deixar una de les seves ratxes anotadores que han marcat la seva carrera.

Domini de principi a final

Notícies relacionades

Però el realment il·lusionant és el lideratge exercit per Mirotic (el MVP de la Lliga Endesa al setembre), a qui es va trobar molt a faltar en diverses fases de la passada temporada, i la bona direcció de Calathes, dos homes imprescindibles per intentar de nou l’assalt a la ‘final four’. 

Enganxats als seus referents, amb Mirotic més dominant que mai en els dos costats de la cistella (va acabar amb 31 de valoració) i un encert tremend a la mitjana distancia (va anotar els seus vuit llançaments), amb un bon treball col·lectiu de Davies, Oriola i Smits i amb el base grec aplicant la seva excel·lent visió de joc, el Barça ja es va disparar en el primer temps a avantatges per sobre dels 20 punts (50-29). I aquestab diferència va saber ampliar-la sense problemes en un segon temps també refrescant davant una Alba que Aíto García Reneses (present en la llotja) ha instal·lat en l’elit europea, que s’ha pres un any sabàtic, i ha deixat les regnes en mans de qui fos el seu ajudant Israel González

FC Barcelona, 96– Alba Berlín, 64