PLE CATALÀ A L’ACB

La Penya tomba el Baskonia i el Manresa s’estrena

• Tomic guia el triomf badaloní (72-61) i els manresans aixafen el Betis (64-106)

PENYA

2

Ple català a l’ACB. Després del triomf del Barça dissabte, el Joventut va aconseguir una victòria de prestigi contra el Baskonia (72-61) i el Manresa va aconseguir el primer triomf a l’aixafar el Betis (64-106).

Els verd-i-negres es van aixecar després de caure en l’últim segon 48 hores abans a la pista de l’Obradoiro. Brodziansky, Tomic i Willis van anotar 47 punts dels 72 dels locals i van ser molt superiors sota les canastes, on la Penya va sumar 18 rebots més que el seu rival. La defensa badalonina sobre el perímetre baskonista, que només va sumar set triples de 26 intents, va resultar clau també per al seu triomf incontestable.

Els verd-i-negres van ser superiors de principi a fi, amb Tomic imparable en atac, sobretot al segon quart, i Willis i Brodziansky anotant en l’arrencada del partit per donar al seu equip còmodes avantatges al primer quart. Amb Brodziansky molt encertat en l’atac, la Penya es va mantenir sempre amb l’avantatge per sobre dels deu punts i cada vegada que el Baskonia va intentar depassar aquesta barrera (62-51, min. 34) els locals van fer un pas més en defensa per impedir-ho.

Pep Busquets, que va disposar de molts minuts davant l’absència de Brandon Paul, va sentenciar el partit amb cinc punts consecutius quan faltaven poc més de quatre minuts per al final (69-51, min. 38).

El BAXI Manresa va inaugurar aquest diumenge el seu caseller de triomfs a la pista del Coosur Betis (64-106) al final d’un partit que va dominar sense suspens gràcies a la seva circulació de pilota i a una eficàcia en el llançament a què no va poder respondre la feble defensa andalusa.

Sota l’excel·lent direcció de Dani Pérez, els manresans van marcar un parcial inicial de 2-11, amb tots els jugadors del seu quintet titular anotant en un primer quart que va acabar amb un eloqüent 14-30. La renda va arribar als vint punts al començament del segon quart (15-35, min. 12) i fins i tot va incrementar fins als vint-i-quatre abans que l’equip sevillà reaccionés de bracet de Vitto Brown, autor de dotze punts en el període i artífex que la distància al descans es reduís (38-51).

Guillem Jou va anotar un triple sobre la botzina que liquidava el tercer parcial (54-76) abans que l’últim període fos un festival del Manresa, que va acabar amb més de quaranta punts de renda.