• Una cistella de Scrubb resol per a l’equip gallec un pols equilibrat

• El Baxi Manresa no té cap opció en la visita del València Bàsquet

Twitter Penya

2

El Joventut va deixar escapar, en l’últim segon, un triomf que va acariciar durant molts minuts al camp de l’Obradoiro (93-91). Una cistella de Scrubb sobre la botzina, superant el seu aparellament amb Pau Ribas, va decidir un pols que va arribar als últims 19 segons amb empat a 91.

L’equip de Carles Duran va arribar a dominar fins i tot per 11 punts, però l’encert en el xut exterior de l’equip gallec (15 triples, amb un 45%), especialment d’Álvaro Muñoz en una ratxa esplèndida (5 d’anotats de 6 intents, igualant el seu rècord anotador en poc més de vuit minuts) va canviar la iniciativa i va permetre a l’equip que dirigeix Moncho Fernández sumar la seva primera victòria.

El domini en el joc interior de Tomic i Brodziansky (28 rebots, 44 punts a la pintura) no va servir per consolidar el control inicial del Joventut, ja que l’Obradoiro va trobar recursos en tot moment, sobretot en el seu joc exterior, per contrarestar l’eficàcia dels verd-i-negres. Les ratxes de l’exverd-i-negre Álex Suárez, de Scrubbs i d’Álvaro Muñoz, unit a la consistència d’Ellenson van permetre a l’equip gallec no perdre-li la cara al partit i portar-lo a un cara o creu, en el qual els gallecs van saber resoldre.

El Baxi Manresa, per la seva banda, ha perdut en el seu primer partit de la temporada en un partit en el qual ha sigut molt inferior al València Bàsquet (69-89) i que suposava la tornada del tècnic Joan Peñarroya al Nou Congost i també la del públic a les grades. Malgrat els problemes de lesions i la resistència dels homes de Pedro Martínez, especialment del base Francisco, l’equip valencià va completar un partit molt seriós i va estrenar el seu caseller de victòries aquesta temporada. Josep Puerto, amb 17 punts i set rebots, va brillar en la victòria taronja, el joc del qual va anar de menys a més fins a trencar el partit en el tercer període, cosa que li va permetre sumar una victòria coral amb cinc jugadors per sobre dels dobles dígits en anotació, el mateix Port, a més de Dimitrijevic, Dubljevic, Claver i Labeyrie.