Bàsquet

El Barça millora la seva imatge i s’imposa a Gran Canària

Els jugadors de Jasikevicius fan un pas endavant i resolen amb facilitat sota el lideratge de Mirotic (64-82)

ACB Photo

2
Luis Mendiola

Els dubtes havien sobrevolat el Barça en aquest inici de curs després de la seva derrotes a les finals de la Lliga Catalana i la Supercopa. Però l’equip blaugrana no ha tardat a dissipar-les. La seva victòria ahir a la pista del Gran Canària (64-82) és un cop a la taula. Va vèncer l’equip blaugrana amb autoritat i ho va fer, a més, amb una actuació de lideratge de Nikoka Mirotic (12 punts, 16 rebots, 4 assistències, 34 de valoració), el més qüestionat en aquestes setmanes.

El Gran Canària va tenir la capacitat de tornar a la vida després d’una sortida devastadora del Barça, en la qual ho va fer gairebé tot perfecte, tant en defensa com en atac. Van ser set minut immillorables dels jugadors de Jasikevicius (els seus 6 de 7 en triple van ser simptomàtics del seu estat de lucidesa) per disparar les diferències fins als 16 punts, davant la desesperació de Porfi Fisac, el tècnic canari, que no va trobar la manera de frenar l’allau.

Com ha succeït en aquest principi de temporada, va ser el mateix Barça el que va tornar a ficar el seu rival en el partit quan es van iniciar les rotacions. La seva davallada va tornar a generar dubtes sobre la seva consistència. Mentre Higgins, molt inspirat, Mirotic i Oriola van donar intensitat i eficàcia al joc blaugrana sota la direcció de Calathes, els homes que van entrar des de la banqueta del Barça van abaixar molt el llistó.

Baixada amb els suplents

Més consistència

Amb l’entrada de Laprovittola, Sergi Martínez, Smits o Davies, el Gran Canària va trobar molt més fàcil el camí de la cistella i va defensar amb més eficàcia, per arrodonir un parcial de 10-0 que va ajustar el marcador. Va haver de tornar Calathes perquè el Barça recuperés el control i posés en problemes l’equip canari, obligat a jugar lluny de cistella. La irrupció de Kuric, amb vuit punts consecutius, i un parell de fogonades de Hayes van tornar l’equip blaugrana a un marge còmode en el descans (26-41).

Les bones sensacions, en aquesta ocasió, no van desaparèixer com va succeir el cap de setmana passat en la seva estrena de lliga davant l’UCAM Múrcia, en la qual va arribar a posar en perill un avantatge de 17 punts. En aquesta ocasió, el Barça es va mantenir ferm amb una solvent actuació col·lectiva i uns excel·lents percentatges (12 de 23 triples, un 52%). El triangle Calathes-Higgins-Mirotic va fer funcionar l’equip, Kuric va reaparèixer amb el canell greixat i el pivot turc Sertac Sanli va poder estrenar-se a la Lliga, tot i que encara haurà de fer un pas més.