BARÇA – UCAM MÚRCIA (85-78)

El Barça debuta a la Lliga amb un triomf amb alts i baixos contra l’UCAM Múrcia

  • L’equip blaugrana va començar bé, es va deixar remuntar 17 punts i va poder resoldre al tram final del partit

  • Mirotic i Higgins van anotar 18 punts però els nous, com Laprovittola i Jokubaitis, van estar secs

El Barça debuta a la Lliga amb un triomf amb alts i baixos contra l’UCAM Múrcia

EFE

2
Es llegeix en minuts

El Barça va debutar amb victòria la nova temporada de la Lliga Endesa contra l’UCAM Múrcia al Palau Blaugrana, però se li va poder escapar per culpa d’una davallada que el va portar a malgastar 17 punts d’avantatge. Al final va saber tancar el partit (85-78) amb determinació, però els alts i baixos mostrats a l’estrena van desplaure Sarunas Jasikevicius. Els errors als tirs lliures dels murcians van ajudar a consumar el triomf.

Jasikevicius, amb les baixes conegudes per lesió d’Álex Abrines, que estarà quatre mesos fora de les pistes, i del pivot turc Sertac Sanli, va tenir també la de Kyle Kuric per una sobrecàrrega muscular. Van jugar, però es van notar poc els nous de l’equip. Laprovittola no va anotar ni un sol punt i el lituà Jokubaitis només dos. Nigel Hayes, en canvi, va demostrar ser un bon defensor.

Bona sortida

Els blaugranes van sortir amb velocitat i agressivitat en defensa, amb fluïdesa en atac per mitjà de Cory Higgins i Niko Mirotic, els dos màxims anotadors dels barcelonistes amb 18 punts cadascun.

Entre Thad McFadden, August Lima i Taylor, que van sortir de la banqueta, van aturar la ratxa del Barça, que tot i així van aconseguir anar-se’n al descans amb un clar avantatge al marcador (42-28). El partit semblava encaminat cap a una plàcida victòria contra els 2.500 espectadors que van acudir al Palau Blaugrana.

Però a la represa es va veure un altre paisatge. Entre el veterà Tomás Bellas i James Webb, a més de la defensa zonal, l’UCAM Múrcia va capgirar la situació. Isaiah Taylor es va activar i va situar el Barça per darrere.

Errors als tirs lliures

Amb 58-58 i després d’un parcial de 16-30 al tercer quart tot quedava per a l’últim període. Allà arribava el màxim avantatge murcià (58-61, m. 31) per mitjà de Taylor. Calathes, Higgins i Davies tornaven a pista.

Una tècnica de Taylor, la seva quarta falta, amb tirs lliures de Higgins avançava el Barça (63-61, m. 33) i Davies, que superava Lima, posava el 69-63 a l’electrònic.

Alonso demanava temps (m. 35), Webb tornava a la pista i el marcador s’ajustava de nou gràcies a Lima (69-68, m. 36). Mirotic continuava sense anotar des de feia diversos minuts i Brandon Davies amb Higgins aguantaven el seu equip a dalt per mitjà de tirs lliures. Mirotic es va despertar quan faltaven 3.30 (75-68).

Els errors visitants al tir lliure (11 fallats en total) semblaven que ja no podrien recuperar-se, però una tècnica a Saras i un triple de McFadden col·locaven el 78-75 al marcador quan faltava 1.40 per al final. Les faltes i els tirs lliures convertits pel Barça decidien al final la contesa

85 – Barça (26+16 +16+): Calathes (9), Higgins (18), Hayes (4), Mirotic (18), Oriola (7) –cinc inicial–, Laprovittola (-), Rolands Smits (10), Davies (17), Sergi Martínez (-), Rokas Jokubaitis (2), Badji (-).

Notícies relacionades

78 – UCAM Múrcia: (14+14+30+): McFadden (14), Jordan Davis (5), Rojas (3), Webb (11), Cate (-) -cinc inicial- Bellas (9), Taylor (18), Czerapowicz (-), Nemanja Radovic (3), Lima (15), Malmanis (-) i Kostas Vasileiadis (-).

Àrbitres: Hierrezuelo, Araña i F. Fernández. Eliminat: Rojas (m. 40).

Temes:

Barça