Bàsquet

El Barça domina el València i jugarà la final de la Supercopa

Davies i Higgins lideren els blaugranes, que s’imposen per defensa i intensitat (87-68)

El Barça domina el València i jugarà la final de la Supercopa

FCB

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça lluitarà aquest diumenge per la Supercopa, el primer títol de la temporada, després de deixar sensacions excel·lents contra el Valencia Basket, a qui va dominar a la primera semifinal de principi a fi (87-68). Brandon Davies (15 punts, 5 rebots) i Cory Higgins (13) van brillar individualment, però el triomf es va construir sobretot en un gran treball col·lectiu que va fer oblidar la mala imatge de fa una setmana amb la derrota a la Lliga Catalana contra el Manresa. 

«Hem de continuar millorant i, si pot ser, guanyant. Avui han pogut jugar tots i això és bo. Ara ens centrarem en la final», va valorar Jasikevicius.

El Barça va començar a construir el triomf des de la defensa, especialment al primer temps en què va forçar 15 pèrdues al València (va acabar amb 20 el partit), superat per la intensitat i el desplegament físic del seu rival.

Massa baixes

Limitat per baixes importants (Dimitrijevic, López-Arostegui, Rivero, Labeyrie ), el València es va veure sorprès, des de l’inici, i superat després, per un rival que va aprofitar els seus errors per sumar cistelles fàcils al contraatac, que va moure amb molta facilitat la pilota, va dominar el rebot i el joc interior i, en línies general, va mostrar molts més automatismes que l’equip valencià.

 Calathes va saber moure l’equip, però va passar igual amb Laprovittola en pista i quan va entrar al quintet titular el jove Jokubaitis. El Barça ha fet un pas endavant en la creació amb l’arribada d’aquests dos últims. Però també en l’amenaça a cistella. Els dos són capaços de generar punts, donant més efectivitat a l’equip blaugrana, que va tornar a mostrar bons percentatges en el triple i va trobar, contra els valencianistes, una versió molt sòlida de Davies i Higgins, els dos jugadors que es van encarregar d’anar estirant les diferències, per sobre de la desena al primer quart i ja a la frontera dels 20 punts abans del descans (43-23), sense que Peñarroya trobés una manera de canviar el guió. El nouvingut Hayes també va fer un pas endavant i només va trobar a faltar l’equip blaugrana una millor versió de Mirotic, molt difuminat.

Notícies relacionades

El València, que ha sigut impecable en pretemporada (4-0), no va aconseguir canviar aquesta tendència a la tornada dels vestidors. Des del seu desplegament físic, la seva agressivitat, i les constants ajudes darrere, el Barça va mantenir el control i, a més, no va abaixar el seu excel·lent nivell en atac, per portar els seus avantatges fins a màximes de 26 punts.

 De manera inconscient, Peñarroya va decidir treure’n partit d’una altra manera: donant minuts de qualitat als joves com Ferrando, Pradilla o Port i aquests li van demostrar que poden ser importants en els seus esquemes.

FC Barcelona, 87 – Valencia Basket, 68