Bàsquet

Hanga deixa el Barça després de quatre temporades i apunta al Madrid

El club talla el contracte amb l’aler, firmat fins al 2022, que està prop d’un acord amb el club blanc

Hanga deixa el Barça després de quatre temporades i apunta al Madrid
2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça ha anunciat aquest divendres la sortida d’Adam Hanga, que abandona el club després de quatre temporades i un total de 276 partits defensant la samarreta blaugrana. L’aler, d’1,99 i 32 anys, tenia un any més de contracte, per la qual cosa el club haurà d’indemnitzar l’internacional hongarès, el futur del qual està molt a prop del Reial Madrid en un transvasament que podria acabar amb l’exmadridista Nico Laprovittola, d’1,86 i 31 anys, al Palau.

La sortida d’Hanga, pel seu rendiment i la seva identificació amb el club, es difícilment justificable, en la línia de la marxa de Víctor Claver, i només es pot entendre per la important rebaixa de pressupost que patirà la selecció, igual que la resta d’equips professionals por la complicada situació econòmica de l’entitat.

«El jugador Adam Hanga deixa de formar part de la primera plantilla del FC Barcelona de bàsquet», va confirmar el Barça en un breu comunicat. L’aler va arribar al club el 2017 procedent del Baskonia, després d’un traspàs pròxim als 400.000 euros, i després que el Baskonia igualés l’oferta barcelonista de tres anys i 2,5 milions d’euros bruts anuals.

Hanga, que exercia de tercer capità després de Pierre Oriola i Nikola Mirotic, és un jugador que ha tingut una trajectòria immillorable en el club blaugrana, un jugador polivalent, capaç de desenvolupar-se en diverses posicions, com va poder comprovar-se amb Svetislav Pesic a la banqueta, en la qual va assumir el rol de base.

Pèrdua de protagonisme

El 2019, Hanga va ampliar el contracte que havia firmat el 2017 per tres anys i una temporada addicional a canvi d’una rebaixa notable del seu salari, amb què el Barça va afrontar l’arribada de fitxatges de primer nivell com Mirotic i Higgins.

Aquesta temporada passada va perdre protagonisme amb l’arribada de Sarunas Jasikevicius, que amb prou feines el va utilitzar a la ‘final four’ de Colònia i i marxa després de conquistar una Lliga Endesa i tres Copes.

Notícies relacionades

Hanga és el tercer jugador que abandona el Palau aquest estiu després d’Artem Pustovyi (Gran Canària) i Víctor Claver (València Bàsquet). En el capítol de fitxatges, la seva única novetat fins ara és el pivot turc Sertac Sanli.

Amb la carta de llibertat a la mà, Hanga traspuarà gairebé amb tota seguretat al Madrid que li ha ofert un contracte per tres anys i es convertiria en la quarta incorporació blanca després de l’exblaugrana Thomas Heurtel (32 anys i 1,89), el base nord-americà Nigel Williams Goss (1,88 i 26 anys) i l’aler pivot francès, Guershon Yabusele (2,02 i 25 anys).