Bàsquet

Espanya obre l’Eurobàsquet amb una dura derrota contra Bielorusia

Una cistella de Bentley sobre la botzina condemna l’equip de Mondelo en la seva estrena a València (53-51)

FEB

3

Cop dur per començar. Les vigents campiones d’Europa van perdre ahir a la nit en el seu debut a l’Eurobàsquet (53-51) contra Bielorússia en un partit en què els va costar anotar i que es va decidir amb una cistella sobre la botzina de Bentley, un malson per a les amfitriones.

Lucas Mondelo va apostar d’inici per Ouviña, Palau, Leo Rodríguez, Ndour i Laura Gil. Els nervis apareixien als primers minuts, però la defensa permetia a les ahir visitants (malgrat jugar a La Fonteta) mantenir-se sempre al partit.

Hasper va obrir el marcador i, tot i que Ndour va posar per davant Espanya, les vigents campiones d’Europa cedien terreny davant l’encert més gran de les de Nataliya Trafimava. Mondelo ja havia avisat que eren un equip «gran, incòmode i perillós» i ho van demostrar en un primer quart en què en van acabar 14-9 amb una defensa que va lligar de mans les espanyoles (12% en llançaments de camp).

Intensitat a la zona

L’entrada de Carrera per Ndour va permetre donar descans a la MVP del 2019 i mantenir la intensitat a la pintura. A la represa, una altra vegada la pivot gallega va anotar per retallar diferències i un providencial triple de Laura Quevedo va permetre a les amfitriones tornar a posar-se per davant al marcador (14-15). Però el continu intercanvi de cistelles no permetia obrir bretxa, amb Ndour estirant el carro amb cinc punts consecutius fins al 21-22. La interior espanyola, a més, sumava ja cinc rebots i començava a convertir-se en un malson per a les bielorusses, entre qui només Papova i Bentley veien cèrcol amb facilitat, malgrat el nul encert de les locals des del triple.

Igual que a l’inici del partit, Hasper va obrir el marcador després del descans abans que Ndour anotés un altre triple i encadenés cinc punts consecutius. Una inèrcia a què es va afegir Leo Rodríguez per donar a Espanya el seu màxim avantatge del partit fins aleshores amb un +4 (25-29).

Però quan el panorama semblava aclarir-se per a les espanyoles, un parcial de 8-1 va obligar Mondelo a demanar temps mort amb 33-30 al marcador. Espanya trobava a faltar els punts d’Alba Torrens (absent juntament amb Tamara Abalde pel seu positiu en Covid), però Quevedo va trencar la inèrcia amb un 2+1 que va permetre empatar.

A cara o creu

Laura Gil (ja sense màscara protectora) empatava el partit i Silvia Domínguez, amb un 2+1, posava per davant les amfitriones després de diverses fallades en el llançament. Però Ziuskova primer i Papova i Bentley després van trencar el partit obligant Mondelo a parar el partit de nou amb 44-38 quan faltaven menys de 6 minuts. Ndour sortia al rescat i Laura Gil i Ouviña (amb un triple) reduïen la diferència a -1 (46-45). La base es va posar l’equip a l’esquena al final i va empatar amb dos tirs lliures (51-51), però amb vuit segons per davant, Bielorússia va tenir temps per sentenciar amb una cistella gairebé sobre la botzina de Bentley. Aquest divendres toca guanyar Suècia.

«Hem jugat amb el braç encongit. No hem estat al nostre nivell. És un pal molt gran, però hem de seguir perquè demà tenim un altre partit important», va admetre Cristina Ouviña, una opinió compartida per Astou Ndour: «Comencem molt malament, però això és passat. Hem de pensar com ho podem arreglar».

Espanya: Palau (2), Ouviña (11), Rodríguez (3), Gil (4), Ndour (15) –cinc inicial–, Domínguez (6), Carrera (4), Casas (-), Cazorla (-), Conde (-), Quevedo (6).