Els ‘play-off’’ de la Lliga Endesa

El Barça es juga passar a la final de Lliga contra un Tenerife crescut

«Tenim un partit que val una final de Lliga ACB», diu Jasikevicius sobre el desempat de la semifinal al Palau (22 h)

El Barça es juga passar a la final de Lliga contra un Tenerife crescut

Ramon de la Rocha / Efe

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Després d’una marató de set partits en 13 dies, el Barça arriba en una situació inquietant al partit de desempat de les semifinals que l’enfrontarà aquest divendres al Lenovo Tenerife al Palau Blaugrana (22 h, Movistar+) i que decidirà un dels finalistes de la Lliga Endesa. L’equip blaugrana va acusar el desgast físic al partit a la Laguna i es va veure superat per l’equip de Txus Vidorreta, que arribarà crescut al camp blaugrana. El Barça, en canvi, torna a ser una incògnita i a generar dubtes després de la imatge solvent que va ser capaç de transmetre contra el Joventut en el tercer partit i en l’estrena de la semifinal contra el Tenerife.

«Hem de recuperar-nos físicament perquè aquest és un partit que val una final de la lliga ACB i ho hem de deixar tot en la pista», afirma el tècnic blaugrana Sarunas Jasikevicius, que va admetre que el seu equip es va veure superat a nivell de duresa i encert en el segon partit, després de l’exhibició dels blaugrana en el primer de la sèrie, resolt amb rècord d’anotació (112) i triples (17) i marge final (43).

 «Hem demostrat quin és el caràcter d’aquest equip i per què estem en semifinals», va dir, d’altra banda, Vidorreta, orgullós de l’actuació dels seus jugadors. «Hem sigut millors que el Barça. La clau ha sigut la nostra defensa i el majestuós partit de Marce», va dir a l’acabar el segon partit.

Recolzament del Palau

 «Necessitem la gent, espero que ens ajudin perquè ens hem de jugar a cara i creu el tercer partit. Espero que ens surti bé», va afirmar Álex Abrines fent referència al recolzament d’un miler de seguidors que tindran accés al Palau, igual que va passar al primer partit. «Hem de sortir molt millor que ho vam fer a Tenerife i aprofitar el factor camp», va dir el base Nick Calathes, que també va fer referència a aquest plus d’energia que pot transmetre el públic en aquesta sèrie, i que portaria el Barça a la seva quarta final de la temporada (Supercopa, Copa, Eurolliga i Lliga).

Notícies relacionades

Bona part del plantejament del Barça consistirà a limitar l’encert de Marcelinho Huertas i Gio Shermadini, les dues estrelles de Tenerife que van estar en xifres de rècord en l’empat de la sèrie. El pivot georgià va acabar amb 21 punts, 10 rebots, 4 recuperacions, dos taps i un total de 37 de valoració, rècord del club en uns ‘play-off’’. Huertas, d’altra banda, va batre el rècord d’assistències del club (11), va sumar 26 punts i en va generar un total de 51. «No vam saber controlar Marcelinho», va afirmar Jasikevicius. «Tots dos van jugar molt bé, a un nivell que no van tenir en el primer partit», va dir Abrines.