La ‘final four’ de l’Eurolliga

Pau Gasol, abans de la final: «Aquesta és una gran oportunitat, hem d’anar a per ella»

Pau Gasol, abans de la final: «Aquesta és una gran oportunitat, hem d’anar a per ella»

Euroleague

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

La vida li ha donat a Pau Gasol una nova oportunitat per disfrutar en una pista de bàsquet. Als 40 anys, el pivot de Sant Boi jugarà la final de l’Eurolliga després de dos anys apartats de les pistes per una greu lesió. És la seva segona ‘final four’. Abans d’iniciar la seva extensa i exitosa carrera a la NBA, Gasol va jugar a la ‘final four’ de Salònica el 2000, quan encara estava sota el control de la FIBA i ara, a Colònia, tindrà una ocasió única de sumar un dels pocs títols que li falten al seu palmarès i emular el llegendari Toni Kukoc, un dels pocs jugadors amb un pòquer envejable de premis: Mundial, Eurobàsquet, NBA i Eurolliga.

«Em fa molta il·lusió tenir aquesta oportunitat», admet el jugador barceloní a Colònia. «Aquest és un dels títols que em falta i és una de les meves grans aspiracions. Vaig entrar a jugar fa dos mesos i estic molt agraït de poder ser aquí i de ser part d’això, lluitar pel títol. Després d’una carrera tan llarga no em queden gaires partits, així que vull donar la meva aportació i anar a totes. Hem de fer tot el que puguem per guanyar».

 Sensacions millorades

Des que Gasol va tornar al Palau, les sensacions han anat canviant. Fa dos mesos, quan es va oficialitzar el seu fitxatge en un acte amb Joan Laporta, la seva mirada era a curt termini. Volia tornar a sentir-se jugador i competir en un camp de bàsquet amb la meta final de lluitar per una plaça a l’equip olímpic de Tòquio. També tancar la seva etapa com a jugador al club on es va iniciar. Les sensacions eren bones en el seu procés de rehabilitació. En tot aquest temps ha anat passant més minuts a la pista i la seva integració ha sigut absoluta, amb la complicitat absoluta del tècnic Jasikevicius, amb qui va coincidir com a jugador abans d’anar-se’n a la NBA, fins al punt que al cinquè partit de ‘play-off’ davant el Zenit va ser un dels jugadors amb més incidència. «Sabíem que al principi li costaria, perquè feia dos anys que no jugava, però des dels primers entrenaments ha ofert la seva millor versió. Necessitem un jugador de la seva experiència i serietat», explica el tècnic.

 Referència a Kobe

Notícies relacionades

Era inevitable fer el paral·lelisme dels seus finals a la NBA i d’aquesta final de l’Eurolliga i també saber si ha intentat transmetre als seus companys la mentalitat amb què Kobe Bryant impregnava el vestidor dels Lakers quan van aconseguir l’anell de campió. Però Gasol va intentar marcar distàncies entre ells. «És cert que vam jugar tres finals junts i aportava el seu lideratge, mentalitat i agressivitat al camp, però al vestidor no tant», va remarcar.

«Aquesta és una situació diferent, tot i que estiguem en una final. No tinc una classificació dels reptes de la meva carrera, però aquest, sens dubte, és especial. Intentaré donar el millor de mi i disfrutar», va afegir el jugador barcelonista, que té clar que, tot i que comparteix filosofia amb Kobe, intentarà aprofitar el seu moment. «Només intento ser jo mateix, fer el que he de fer, el que el tècnic em demani i ajudar al meu equip. Kobe ha sigut molt especial, potser el més especial de la història, i segur que ens estarà mirant», va dir, emocionat.