La ‘final four’ de l’Eurolliga

El Barça aspira a Colònia a recuperar el tron de l’Eurolliga

  • L’equip blaugrana s’enfronta a l’Armani Milà en una semifinal d’històrics decidits a tornar al cim (21 hores, DAZN)

  • «Quan vaig arribar vaig dir que el meu objectiu era guanyar l’Eurolliga. Potser aquest és el meu moment, vull disfrutar-lo i treure el millor de mi», afirma Mirotic

El Barça aspira a Colònia a recuperar el tron de l’Eurolliga

Euroleague

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Només dos passos separen el Barça del títol de l’ Euroliga, el somni que persegueix en va des de fa 11 anys, quan va aixecar a París la segona corona de la seva història de la mà de Xavi Pascual. Però el desafiament que se li presentarà a Colònia, en l’impressionant Lanxess Arena, que estarà sense públic a les grades, s’intueix formidable per a l’equip de Jasikevicius, el tècnic que, el seu primer any al Palau, ha tornat a elit l’equip blaugrana.

En la recerca del tercer títol de la seva història es creuarà aquest divendres a la nit amb l’Armani Milà (21 hores, DAZN) i, en cas de superar-lo, amb el guanyador del CSKA Moscou, el vigent campió, i l’Anadolu Efes, per a molts l’equip de més talent del continent, que afrontaran la primera semifinal (18 hores).

El Barça ha aconseguit fer caure, per fi, el mur davant el qual s’ha estavellat en els últims set anys a Europa. Esperonat pel caràcter guanyador del seu tècnic, ha posat fi a la seva llarga travessia pel desert. També gràcies a la qualitat d’una plantilla de luxe, construïda entorn de l’arribada d’una estrella com Nikola Mirotic la passada temporada i disposant, en aquesta, d’una llegenda del bàsquet espanyol com Pau Gasol.

Sense un favorit clar

«El que hem aconseguit és per estar orgullosos i esperançats, però jo soc ambiciós i sempre en vull més», assegura Jasikevicius, que transmet exigència als seus jugadors («sempre em poso la pressió i al meu equip, sigui on sigui», va afirmar en la roda de premsa oficial), però alhora ha intentat inculcar-los la dificultat del repte que estan a punt d’afrontar. «Això és una ‘final four’. Els quatre equips que són aquí tenen possibilitats. Han passat per tantes batalles aquesta temporada que crec, honestament, que tots tenim una oportunitat», va assegurar el preparador lituà.

També serà tot un repte personal per a Niko Mirotic, el jugador que va donar l’esquena a una oferta milionària a l’NBA, contra tota lògica, per liderar un sòlid projecte i dominar a Europa. «És una benedicció ser aquí. Quan vaig arribar, vaig dir que el meu objectiu era guanyar l’Eurolliga. Potser aquest és el meu moment, no vull pressionar-me massa i vull disfrutar-lo i treure el millor de mi. Estic molt motivat», va assegurar l’ala pivot, que va restar importància a no haver sigut elegit l’MVP de la fase regular, que va ser per a Micic (Efes). «Hauria estat bé ser l’MVP, sí, però al final no es recorden aquests premis, es recorden els títols. No he guanyat l’Eurolliga, i és el meu objectiu i el meu somni», va aclarir.

La fita de Gasol

Notícies relacionades

I, per descomptat, aquesta ‘final four’ es presenta com una nova fita en la carrera de Gasol, capaç de recuperar-se després de dos anys apartat dels camps per una greu lesió i tornar a competir. «Les expectatives al Barça són sempre ser a dalt i tenir una oportunitat de lluitar per tots els títols. I tornar a la ‘final four’ després de set anys és un pas en la bona direcció. És un títol que mai vaig guanyar i per a mi seria molt especial aconseguir-lo, perquè el Barça representa molt per a mi, la meva família, la meva ciutat i recuperar-me, tornar a jugar i lluitar per aquest títol em motiva», explica Gasol.

Davant d’ells s’erigeix un Armani Milà, un altre històric del bàsquet (tres Copes d’Europa i noms llegendaris com els de Meneghin, D’Antoni, Boc McAdoo), que torna a la ‘final four’ després de 29 anys d’absència, ansiós per recuperar el seu lloc a l’olimp europeu, i enfortit pel treball d’un tècnic de primer nivell com Ettore Messina i de noms il·lustres com el del canari Sergio Rodríguez, l’exblaugrana Malcolm Delaney, Datome o Kyle Hynes, amb prou experiència per sorprendre qualsevol. «Arribar com el tapat i no com el favorit, em sembla fantàstic», va afirmar Messina.