Bàsquet

L’Estudiantes consuma el seu descens a la LEB

L’equip madrileny deixa ser equip d’ACB després del triomf del Bilbao davant el Joventut, que garanteix la permanència del quadro basc

L’Estudiantes consuma el seu descens a la LEB

ACB Photo

1
Es llegeix en minuts

El Movistar Estudiantes ha posat fi a la seva «dècada horribilis» amb el pitjor dels desenllaços, amb el descens per demèrits propis en camp aliè i sense poder dir res al respecte, a Miribilla. La victòria del Bilbao Basket davant el Joventut en l’última jornada per 94-73 assegura la permanència de l’equip basc i condemna els madrilenys a la Lliga LEB. Per a l’equip del Ramiro de Maeztu és un dia negre. Fins ara, l’Estudiantes pertanyia al selecte grup al costat del Reial Madrid i al Joventut, que sempre havia jugat en Primera Divisió des que es va crear la Lliga Nacional el 1957. 

En els últims deu anys l’equip madrileny ha coquetejat massa amb el descens i al final el drama s’ha fet realitat. En les temporades 2011-12 i 2015-16 va perdre la categoria a les pistes, però la va recuperar als despatxos davant la impossibilitat dels equips de la LEB d’aconseguir les condicions imposades per l’ACB. En la temporada passada no hi va haver descensos per la pandèmia i no es va acabar la competició, però en el moment de la suspensió l’Estudiantes era últim de la classificació amb 5 partits guanyats i 18 de perduts.

Temporada pèssima

Notícies relacionades

L’Estudiantes ha sucumbit a una temporada terrible amb un balanç de 9 victòries i 27 derrotes que li ha portat a ocupar la penúltima posició, a un triomf del Bilbao Basket i només per sobre de l’Acunsa Gipuzkoa Baskt, que també perd la categoria. La temporada la va iniciar Javier Zamora a la banqueta, però al febrer va arribar Jota Cuspinera a la recerca d’un revulsiu que no va arribar. Les lesions es van acarnissar amb l’equip aquesta temporada (Vicedo, Edwin Jackson, Giedraitis, Gentile), els positius per la Covid-19 no van ajudar i tampoc l’arribada de l’ex-NBA, JJ Barea va servir per aconseguir un canvi de rumb: amb el base porto-riqueny, el balanç de l’equip va ser de 4 victòries per 15 derrotes. Sense acabar d’integrar-se, Barea va arribar a un acord per perdre’s l’última jornada i tornar a casa.

Ofegat pels deutes i en una situació complicada a nivell esportiu, la LEB s’erigeix ara per a l’Estudiantes també com una gran amenaça que pot abocar-lo a la desaparició.