Bàsquet

El Bilbao Basket segella la salvació davant un Joventut sense força

El Bilbao Basket segella la salvació davant un Joventut sense força

ACB Photo

1
Es llegeix en minuts

El Bilbao Basket va segellar amb una victòria contundent sobre el Joventut a Miribilla, per 94-73, la seva permanència en l’ACB, que tenia molt complicada fa només deu dies. Des d’aleshores, quan tot just sortit del confinament per un brot de Covid a la seva plantilla estava gairebé descendit després de caure també al Bilbao Arena davant l’Herbalife Gran Canària, el conjunt basc va haver de guanyar tres dels quatre partits que tenia ajornats i esperar que l’Estudiantes, l’equip que finalment ha descendit, caigués divendres al seu camp contra l’Hereda San Pablo Burgos.

Si l’Estudiantes hagués guanyat el partit, l’equip d’Alex Mumbrú hauria jugat aquest diumenge descendit, però el conjunt col·legial els va donar una vida més i «els homes de negre» la van aprofitar amb un dels seus millors partits de la temporada.

Tot i que la victòria del Bilbao Basket va ser coral, van destacar especialment el base grec Ioannis Athinaiou (11 punts i 17 de valoració), Ondrej Balvin (10 i 8 rebots), el jugador clau de la temporada, els exteriors John Jenkins (13), Jaylon Brown (11) i Quentin Serron (10 i +20 en camp) i un Arnoldas Kulboka (11) ressuscitat al final del campionat.

Vladímir Brodzianski (24 i 31) i Ferran Bassas (11, 6 assistències i 24) van liderar una Penya que no es jugava res i que ja sabia que acabava setena passés el que passés, aparellat amb el FC Barcelona en el ‘play-off’ de quarts de final i que amb prou feines va oposar resistència. El base verd-i-negre Nenad Dimitrijevic no va poder jugar el partit, perquè va rebre un cop al cap de manera involuntària a la roda d’escalfament al xocar contra el seu company Ante Tomic.

Carles Duran, tècnic verd-i-negre, es va alegrar «per la gent i la ciutat» de Bilbao, però «no pel club que es va portar molt malament» amb ell quan va ser cessat en la seva etapa al capdavant de l’equip basc en la temporada 2017-2018.

Fitxa tècnica

Notícies relacionades

Bilbao Basket: Hakanson (10), Jenkins (10), Serron (13), Kulboka (11) i Balvin (10) –cinc inicial; Athinaiou (11), Brown (11), Reyes (6), Miniotas (6), Toté (2), Kljajic (4) i Dos Anjos.

Joventut: Bassas (11), Ribas (4), Parra (6), Morgan (5) i Brodziansky (24) –cinc inicial–; Ventura (6), Dawson (2), López-Arostegui (2), Tomic (9), Parrado (2) i Busquets (2).