Bàsquet

El Perfumerías Avenida tanca un gran any amb el títol de Lliga

L’equip de Salamanca va dominar el desempat de la final contra un València que es va apagar després del descans (76-71)

El Perfumerías Avenida tanca un gran any amb el títol de Lliga
1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

La Lliga femenina de bàsquet torna a tenir campió, després del parèntesi que va provocar la pandèmia el 2020. I aquest no és cap altre que el Perfumerías Avenida, que va sumar el setè títol del seu palmarès després de superar el València Basket al desempat de la final per 76-71, i situant-se només a un de l’històric Ros Casares.

 Una gran actuació col·lectiva i uns esplèndids percentatges des del triple (12 de 25) van garantir el triomf de l’queip de Salamanca, que es va veure sorprès al primer partit al seu camp (64-67), però va aconseguir reaccionar a La Fonteta amb pressió màxima (74-76) i forçar el tercer partit en què va fer valer el factor canxa.

Samuelson, MVP

L’Avenida va trobar l’equilibri entre el joc exterior i interior en atac, però sobretot va funcionar com un rellotge en defensa per deixar sense resposta l’equip valencià. La incombustible Silvia Domínguez, 10 punts i 8 assistències, va tornar a dirigir amb solvència. Leo Rodríguez (9 punts, 3 triples) i Maite Cazorla (10 punts, 3 triples) es van encarregar d’obrir la defensa del València, ben avalades en el joc interior per Bella Alarie (14 punts) i l’ala pivot britànica Kaite Lou Samuelson, MVP de la final, que va tancar el partit amb 11 punts i 7 rebots.

Notícies relacionades

Després de l’històric triomf a l’Eurocup, el València Basket semblava preparat per l’assalt al seu primer campionat de Lliga, però el Perfumerías va col·lapsar les jugadores de Rubén Burgos, que es van apagar en atac i només van poder sumar 24 punts després del descans. Rebecca Allen, amb 14 punts, Trahan Davis, amb 12, i Cristiña Ouviña, amb 11, van destacar entre les valencianes.

Amb la seva victòria, l’equip de Roberto Iñiguez completa una esplèndida temporada, que la va portar també a la final de l’Eurolliga, en la qual va caure contre el totpoderós Iekaterinburg de Miguel Méndez i Alba Torrens, i va arribar també a la final de Copa, que es va emportar l’Uni Girona.

Temes:

Lliga ENDESA