L’Eurolliga

Mirotic dona més galons de líder al Barça amb una altra exhibició

L’equip blaugrana s’assegura l’avantatge de pista en els ‘play-off’ amb un triomf treballat contra l’Alba d’Aíto (80-67)

Mirotic dona més galons de líder al Barça amb una altra exhibició
2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

A punt d’arribar a la meta, amb 31 jornades jugades, i només tres per jugar, el Barça pot sentir-se més que satisfet de la feina feta. Amb la seva victòria per 80-67 contra l’Alba Berlín d’Aíto, l’equip blaugrana es va assegurar l’avantatge de pista per als ‘play-off’ i és probable que la primera posició al final de la Lliga regular. Ho va fer amb una exhibició, una altra més, de Mirotic (26 punts, 7 rebots i 28 de valoració), que dona més galons encara a un equip que continua llançat a Europa.

No va ser la millor imatge de la temporada la que va oferir el Barça d’inici: 20 minuts de molts alts i baixos, de desconnexions, de males decisions defensives als que l’equip de Jasikevicius es va sobreposar pel talent de Mirotic, la intensitat d’Oriola i el seu domini del rebot.

L’Alba és un equip que reuneix algunes de les virtuts dels equips d’Aíto, el veterà tècnic de 74 anys, que van tornar a coincidir al Palau 20 anys després amb Pau Gasol (a la banda) i Jasikevicius, a qui va tenir en la seva prolífica etapa blaugrana. La intensitat, el treball defensiu, la cura i la circulació de la pilota són fortaleses de l’equip alemany, un rival enganxós, que també sap córrer i que compta amb homes capaços de marcar el ritme amb intel·ligència com Granger o Siva.

 Rival incòmode

En vista del plantejament de l’equip alemany, el Barcelona no es va trobar còmode en cap moment. Primer sorprès pel seu encert, amb Sikma i Siva com a referents. Això va portar l’equip català a veure’s per sota en el primer parcial (22-23). Després limitat per la seva solvència defensiva, cosa que va permetre a l’Alba tornar cada un dels cops del seu rival i respondre quan els jugadors de Jasikevicius van aconseguir obrir una bretxa mínima en alguns dels seus millors minuts (37-30, m. 16) per anar-se’n amb la confiança intacta al descans (45-40).

Els triples de Giffey i també d’un exblaugrana com Eriksson, amb ganes de reivindicar-se cada vegada que torna al Palau Blaugrana, van ser la gasolina a què es va aferrar l’Alba Berlín per continuar creient i generant problemes al Barça en la represa.

Notícies relacionades

El bloc de Jasikevicius va trobar com a resposta uns minuts brillants de Brandon Davies, que va dominar en els dos costats de la pista, cosa que va fer evident la seva superioritat en l’aparellament amb Thiemann.

Tot i així, l’equip blaugrana no va aconseguir desenganxar-se fins a entrar en l’últim període (62-58, m. 30) i per aconseguir-ho va haver d’elevar la seva concentració en defensa i també igualar el desplegament físic de l’equip alemany. Amb els seus titulars a la pista, amb Mirotic, Calathes i Davies al capdavant de les operacions, i recorrent al talent i la presència física, va ser quan el Barça va aconseguir firmar un parcial de 9-0 de sortida (71-58) que ja li va permetre afrontar amb molta més tranquil·litat el desenllaç

Fitxa tècnica