La Lliga Endesa

Els triples d’Abrines i la defensa del Barça desmunten el València

L’equip blaugrana reafirma el seu gran moment de forma i encadena la seva 13a victòria en el campionat (64-80)

Els triples d’Abrines i la defensa del Barça desmunten el València
2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Un recital de tir d’Álex Abrines, amb 7 de 9 triples, i una asfixiant defensa van ser les claus amb què el Barça va dinamitar la resistència del València i li va permetre assaltar la Fonteta (64-80), allargant la seva excel·lent ratxa a 13 victòries a la Lliga ACB. L’equip blaugrana no va acusar l’absència de Cory Higgins, amb molèsties a un peu, i confirma que ara mateix és un dels equips més en forma del continent.

Sobrat de talent com va el Barça en atac, com va demostrar Abrines, quedant-se a un triple del seu rècord personal, on de veritat comença a construir les seves victòries l’equip de Jasikevicius és a través de la defensa. Ho va demostrar divendres a l’Eurolliga, assecant l’Armani Milà, un dels equips més eficaços del torneig, al qual va deixar en 56 punts. I ho va tornar a demostrar davant el València, un dels millors atacs de l’ACB, al qual va deixar en 64 punts.

Amb una marxa més

El Barça va fer, en tot moment, l’efecte de tenir una marxa més que el seu rival. Va dominar de principi a fi tots els aspectes del joc, va amenaçar de trencar el partit després d’obrir una bretxa de 12 punts en l’inici del segon temps, després de limitar a 29 punts el seu rival en el descans. Però no va acabar de fer-ho pels seus propis errors, per un cúmul de pèrdues poc habitual en els blaugranes (21 en total), que va donar aire a un València privat també de peces fonamentals com Dubljevic, Van Rossom i durant el partit Hermansson, però que va demostrar molt orgull.

Això sí, cada vegada que semblava que els homes de Ponsarnau semblaven en condicions d’enganxar-se a la lluita, el quadro barcelonista tornava a donar gas a fons per restablir la seva hegemonia. Va succeir, per exemple, en el tercer quart, en un notable esforç defensiu del València que els va posar a tret (43-45, m. 28). Els triples de Claver i Abrines i els punts de Mirotic van tornar l’‘statuo quo’ per entrar sense problemes en l’últim parcial (47-58, m. 30).

Desenllaç còmode

Notícies relacionades

Ho va tornar a intentar el quadro valencià amb el talent individual de Marinkovic, que va encadenar tres triples, alimentat l’esperança dels locals (56-67), però el Barça va tornar cada un dels cops amb els triples d’un Abrines llançat, que va eixamplar encara més l’avantatge (58-75) i va permetre jugar amb molta comoditat els últims quatre minuts i tancar així una setmana rodona, amb la qual va tornar el cop per la victòria valencianista al Palau.

«Hem jugat bastant bé, però cal patir molt i no deixar-los jugar, perquè és un equip de molt talent», va explicar Jasikevicius per elogiar l’esforç dels seus jugadors tot just 48 hores després de la seva important victòria a Milà. «No hem estat fins en alguns moments, però és normal després d’una victòria tan emocional com la de l’Eurolliga, que ens va exigir tant», va remarcar el preparador barcelonista. «Tant de bo veiés sempre el cèrcol així, però no passa. És veritat que m’he anat trobant amb més confiança així que avançava el partit, però el mèrit és de l’equip que ha sabut trobar-me bé», va concloure, per la seva part, Abrines.

Fitxa tècnica