LA COPA DEL REI DE BÀSQUET 2021

El Barça de Jasikevicius buscarà el seu primer títol en un altre ‘clàssic’ de Copa

L’equip blaugrana supera el Baskonia amb Mirotic i Higgins amb una gran defensa (77-68) i es creuarà amb el Madrid a la final

El Barça de Jasikevicius buscarà el seu primer títol en un altre ‘clàssic’ de Copa
3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça i el Madrid lluitaran aquest diumenge pel primer títol important de la temporada. El clàssic del bàsquet espanyol tornarà a repetir-se a la final de la Copa del Rei al Wizink Center (18.30, #Vamos), igual que en vuit de les últimes 10 edicions. Entre els dos es reparteixen els últims 11 títols. Però aquest serà un pols carregat de significat. L’equip blaugrana ha posat en mans de Jasikevicius un ambiciós projecte per tornar a lluitar pels títols, que ve d’un any en blanc. Aquest serà el seu primer examen. L’equip madridista defensarà títol i ho farà a casa, decidit a no perdre el pas i prolongar la seva hegemonia.

Li va costar assegurar al Barça la seva plaça a la final gràcies a la defensa, però la seva victòria aquest dissabte davant el Baskonia (77-68) no va estar exempta de cert component agònic i lluny, sens dubte, de la condició de favorit amb la que va arribar a la capital. Durant 30 minuts va oferir una imatge sòlida l’equip blaugrana i va arribar a dominar per 20 punts, però després va tacar aquesta imatge al permetre a l’equip vitorià acostar-se fins a quatre punts (69-65) en el tram final. «És la falta de concentració del Barça», es va lamentar Jasikevicius. «Amb tot el respecte per al Baskonia, que són un gran equip, els he dit als meus jugadors que s’han posat a pensar abans de temps en la final».

Va semblar d’entrada un altre el Barça respecte al partit de quarts de final, sobretot a nivell defensiu, malgrat que d’inici va cometre alguns errors, tres pèrdues d’inici i un parell de cistelles fàcils perdudes, que van assenyalar en especial Pustovyi. Res a veure, sens dubte, amb la desaparició mental que va patir davant l’Unicaja. L’únic aspecte que no va poder controlar l’equip de Jasikevicius va ser el talent de Pierrià Henry, el base baskonista, autor de 13 dels 15 primers punts del seu equip, que va donar rèplica de forma individual al treball col·lectiu blaugrana, però sense aconseguir involucrar els seus companys, un defecte que de vegades l’acompanya.

Desconnexió inesperada

Notícies relacionades

Però mentre el Barça va ser capaç de recalcular la seva ruta i corregir errors, el Baskonia no va aconseguir trobar-se còmode davant el desplegament físic del seu rival, que es va mostrar totalment hegemònic en la lluita pel rebot. El treball de Kuric, la intensitat de Bolmaro i l’encert en els triples de Mirotic i de Higgins van fer que el joc del Barça pugés de nivell i anés creixent en confiança, per aconseguir les primeres bretxes clares al descans (38-27), que es van ampliar en un vist i no vist després de la tornada del vestidor, fins als 17 punts (44-27, m. 23), un marge que va deixar molt tocat l’equip vitorià. Durant tot el quart, l’equip d’Ivanovic  va semblar grogui i, del canell infal·lible d’Abrines, des del triple, el Barça va portar el seu avantatge fins als 20 punts per afrontar l’últim quart (67-47).

Però amb tot de cara, l’equip blaugrana va ser incapaç de trencar el partit de forma definitiva. Al contrari. La desconnexió que va viure l’equip blaugrana en aquells instants va ser increïble. Amb un Jekiri descomunal, que es va apropiar de la dues zones, tant en atac com en defensa, amb Polonara i Henry donant-li suport en la càrrega, el Baskonia va ser capaç de firmar un parcial de 16-2, que el va tornar a la lluita per afrontar els últims cinc minuts (69-63, m. 35), davant la desesperació de Jasikevicius, que es va esgargamellar des de la banda, i va haver de parar un parell de vegades el partit per fer reaccionar els seus jugadors. Una esmaixada de Davies i quatre tirs lliures de Mirotic i Calathes van tornar la sensatesa al Barcelona, que va acabar segellant el pas a la final.