Bàsquet

Barça-Unicaja i Baskonia-Joventut, en els encreuaments de quarts de la Copa

El Madrid i el Barça només podran trobar-se en una hipotètica final

Barça-Unicaja i Baskonia-Joventut, en els encreuaments de quarts de la Copa
1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Unicaja i Baskonia seran els rivals del FC Barcelona i el Joventut, respectivament, en els exigents encreuaments de quarts de final de la Copa del Rei de bàsquet, segons el sorteig que s’ha celebrat aquest migdia al Wizink Center, la instal·lació que acollirà la competició entre l’11 i el 14 de febrer a Madrid. 

Els encreuaments a l’altra part del quadro seran Reial-Madrid –València i Tenerife-San Pablo Burgos. Aquests dos partits de quarts es disputaran el dijous 11 i els guanyadors es creuaran en la primera semifinal. Els guanyadors dels dos encreuaments amb equips catalans disputaran l’altra. El Reial Madrid i el Barça, els dos primers classificats a la Lliga Endesa, només podran trobar-se en una hipotètica final.

El Reial Madrid defensarà el títol que va aconseguir l’any passat a Màlaga, la sisena Copa de l’era Laso. El Barça i el Madrid es reparteixen els títols de les deu últimes edicions, quatre per als blaugrana i sis per a l’equip blanc. A més els dos grans del bàsquet han coincidit en sis d’aquestes finals.

El moment esperat

«Aquest el moment favorit de totes les aficions», va explicar Sitapha Savané, que es va encarregar al costat d’Amaya Valdemoro de treure les boles dels dos bombos del sorteig. Tant Savané com Valdemoro seran alguns dels comentaristes del torneig que oferirà en directe Movistar + i el canal Vamos#.

L’acte, presentat per la periodista Irene Junquera i l’humorista Javier Cansado, va comptar amb la presència del vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado; de l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, i del president de l’ACB, Antonio Martín.

Notícies relacionades

«Vull agrair tant a la Comunitat com a l’Ajuntament l’esforç que han fet en un any tan complicat, també als patrocinadors Movistar i Endesa, i al que estan fent els clubs. Aguantar en un any tan difícil no és fàcil», va dir Martín.

La gran incògnita, en aquests moments, és si podrà assistir públic, tot i que sigui en número limitat. El Consell Superior d’Esports té prevista una reunió durant aquest mes de gener amb les dues lligues professionals, tant la Lliga de futbol com l’ACB, per tractar l’accés als aficionats, encara que aquesta reunió està pendent de data. En les últimes setmanes, el Wizink Center ja s’ha obert a la presència de públic en alguns concerts.