L’EUROLLIGA DE BÀSQUET

El Barça ofereix la seva pitjor imatge i cau contra el Bayern

Amb el llast de les baixes, l’equip de Jasikevicius encadena la seva tercera derrota europea a Munic (90-77)

2
Luis Mendiola

Només tres dies després d’assaltar la pista del Madrid a la Lliga amb un partit més que solvent, el Barça va ensenyar la seva pitjor cara en la visita al Bayern, i va encaixar una dura derrota, la tercera consecutiva, la sisena en aquesta edició de l’Eurolliga, que torna a generar dubtes sobre la solvència blaugrana (90-77).

El Barça va oferir una imatge molt pobra a Munic, és veritat, limitat per les absències. Les baixes de Mirotic, que es va quedar a Barcelona per motius personals, afegides a les de Davies, Claver i l’apartat Heurtel, obligaven a tots a fer un pas endavant. Però pocs ho van fer, més enllà d’Abrines i de Higgins a l’inici. Les tres ràpides faltes personals de Pustovyi, amb prou feines iniciat el segon quart, també van portar Jasikevicius a utilitzar un quintet baix durant molts minuts, amb Sergi Martínez com a segon interior, que va tenir seriosos problemes per defensar les accions a la zona.

Tot l’encert de l’inici, que li va donar un avantatge de fins a 10 punts (16-26), es va anar perdent en el Barça a partir de les rotacions i el Bayern també va anar creixent en el partit amb la inspiració de Wade Baldwin, un escorta d’1,88 amb un mínim passat en els Grizzlies de l’NBA, que va sumar 18 punts en els primers 20 minuts (29 al final, amb 41 de valoració) i va reduir al mínim l’avantatge blaugrana en el descans (43-45).

Empatats a la quarta plaça

L’extraordinària aparició de Baldwin, MVP del partit, va ser un maldecap per al Barça i clau en el Bayern, un equip molt solvent en aquesta Eurolliga, que ha atrapat els blaugrana a la quarta plaça. El Baskonia i el València han sigut algunes de les seves víctimes a casa. La seva cinquena plaça en la classificació no és casual. És un equip físic, incòmode, amb jugadors fiables com Weiler-Babb, Zipser o Reynolds i que ha afegit profunditat i experiència amb l’arribada de Seeley i Gist.Zipser va agafar el relleu de Baldwin i va ser el responsable del 8-0 de parcial amb què va arrencar la segona part i amb el qual el Bayern va capgirar el guió (51-45, m. 24). El Barça va acusar el cop i es va veure fora del partit durant molts minuts, tou en defensa i desconnectat en atac. En canvi, les accions de Zipser, un ala pivot de 2,08, van enxufar l’equip d’Andrea Trinchieri. El parcial del quart va ser formidable a favor dels alemanys: un 27-10 i ja va deixar el Barça entre l’espasa i la paret (70-55, m. 30), sense un líder que arrossegués el grup, i incapaç de trobar una resposta per molt afany que va posar en els 10 minuts finals.

Fitxa tècnica

Bayern Múnich: Seeley (4), Baldwin (29), Dedovic (7), Gist (4), Radosevic (-) –cinc inicial– Weiler-Babb (14), Reynolds (12), Flaccadori (-), Zipser (16), Johnson 4(), Sisko (-).

9 de 17 triples (Zipser, 4), 30 rebots, 7 d’ofensius (Reynolds, 8). 19 assistències (Baldwin, 7)

FC Barcelona: Calathes (9), Higgins (12), Abrines (16), Smits (14), Pustovyi (10) –cinc inicial– Hanga (10), Bolmaro (2), Badji (-), Oriola (2), Martínez (-), Kuric (2, Badio (-).

7 de 22 triples (Abrines, 4), 21 rebots, 6 d’ofensius (Abrines, 5). 15 assistències (Calathes, 8)

Parcials: 22-26; 21-19; 27-10; 20-22