L'EUROLLIGA DE BÀSQUET

El Barça ofereix símptomes positius i assalta València

L'equip supera la baixa de Mirotic amb un protagonisme inesperat de Roland Smits (66-71)

lmendiola55400719 graf251  valencia  13 10 2020   el ala p vot franc s del val201013222722

lmendiola55400719 graf251 valencia 13 10 2020 el ala p vot franc s del val201013222722 / Miguel Angel Polo

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Al mig d’una onada de contagis que assolen l’Eurolliga, dels quals Nikola Mirotic ha sigut una de les últimes víctimes, el Barça va oferir símptomes positius a València. Amb un protagonisme inesperat de Roland Smits (15 punts –la seva millor anotació en el torneig-, 7 rebots i 23 de valoració), el jugador a qui va recórrer Jasikevicius per cobrir l’absència del montenegrí, l’equip blaugrana va sumar la seva segona victòria en tres jornades (66-71).

Dinàmic, intens i aplicat quan salta a la pista, el Barça al·lega que encara és un equip en construcció, al qual li falten hores de vol. Però ofereix esbossos interessants, malgrat aquestes dues últimes setmanes, molt accidentades amb els positius de Jasikevicius, el confinament per tot l’equip la setmana passada, les faltes d’entrenaments i els viatges. I l’última absència confirmada de Mirotic també per Covid.

Jasikevicius no actua amb prejudicis. Pot iniciar el partit amb Hanga de base, deixant a la banqueta Calathes i Heurtel. O donar descans a Roland Smits per posar a la pista, sense objeccions, el joveníssim Sergi Martínez. És la seva manera de dir que no hi ha privilegis per a ningú. I que els minuts caldrà guanyar-los a pista. L’ala-pivot letó, per exemple, va ser el que més en va tenir a La Fonteta, en un partit que va servir per a la tornada de Kuric, molt testimonial, després de ser operat el setembre per reconstruir-li una placa cranial.

Millora després del descans 

Smits va entrar al quintet titular i després no hi va haver manera de treure’l (30 minuts a pista). Va defensar, va córrer, va anotar, va obrir el camp des del triple. Amb la seva feina, el Barça va trobar un líder inesperat amb qui plantar-li cara a un València que també es mou en una línia molt difusa. Dijous passat va passar per sobre del Madrid en la segona jornada. I aquest diumenge es va deixar sorprendre a la Lliga per l’Unicaja a casa.

Djublevic té molt a veure amb les pujades i baixades del València. El seu protagonisme inicial va donar peu a l’equip de Jaume Ponsarnau a portar el control del partit. Però Smits, i en certa mesura Calathes i Higgins, van aconseguir despertar el Barça, que es va mantenir després dels passos dels valencians, malgrat les seves excessives pèrdues (35-33).

Parcial clau

Amb un esquema en el qual Hanga pot exercir de base i Heurtel d’escorta, però en la que tots alternen posicions i canvien els seus aparellaments defensius, el Barça va anar assentant-se després de la tornada del descans, creixent sobretot des de la defensa i mostrant la seva predilecció per buscar posicions còmodes per als llançadors. Així va ser com el Barça va construir un parcial de 0-11 en els últims cinc minuts del tercer quart  (44-43 a 44-54) i va obrir una renda de 10 punts, que fins i tot va aconseguir ampliar a 15 punts amb una bona sortida en l’últim període (44-59).

Va ser Kalinic, un jugador capaç de rendir als dos costats de la pista, que va sostenir  l’esperança dels valencians amb dos triples consecutius (60-66) per entrar en els dos últims minuts. Però el Barça va tenir el cap fred per confirmar una victòria amb què seguir el seu procés de construcció.

Fitxa tècnica

Notícies relacionades

València Bàsquet: Vives (7), Prepelic (6 ), Kalinikc (13 ), Williams (7), Dubljevic (13 ) –cinc inicial– Marinkovic (3), Labeyrie (5), Van Rossom (6), Tobey (2), San Emeterio (3), Hermansson (1).

FC Barcelona: Hanga (2 ), Higgins (10), Claver (4 ), Smits (15 ), Davies (11 ) –cinc inicial– Heurtel (-), Oriola (4), Abrines (11), Martínez (-), Kuric (-), Calathes (14).