cita europea

El Joventut debuta a l'Eurocopa amb públic

Fins a 3.159 persones podran assistir aquest dimecres al Palau Olímpic al partit contra el Partizan de Belgrad

lmendiola55082739 21 09 2020 ante tomic en una accion del joventut unicaja de 200924132716

lmendiola55082739 21 09 2020 ante tomic en una accion del joventut unicaja de 200924132716 / CB JOVENTUT

2
Es llegeix en minuts

El Joventut de Badalona debutarà aquest dimecres (20.45 hores) a l’Eurocopa en un Palau Olímpic amb públic davant el Partizan de Belgrad, un dels candidats a ocupar les primeres posicions del grup A juntament amb l’Unics Kazan. El club català permetrà l’assistència d’un màxim de 3.159 abonats (un 25% de l’aforament) que hauran de complir unes estrictes mesures de seguretat sanitària per la pandèmia per presenciar un partit que per als més veterans tindrà clares reminiscències al passat.

El Partizan li va arrabassar el 1992 a Istanbul l’Eurolliga a la Penya amb la recordada cistella de Sasha Djordjevic en els segons finals. Dos dels protagonistes d’aquella final, Juanan Morales i Nicola Loncar, segueixen en els dos clubs, el primer com a president del Joventut i el segon com a director esportiu del Partizan.

L’entrenador verd-i-negre, Carles Duran, es va mostrar «molt il·lusionat» per tornar a jugar amb públic a les grades alhora que va llançar una crida a la responsabilitat dels abonats que hi assisteixin. «Espero que vinguin amb moltes ganes d’ajudar-nos en un partit difícil i sobretot que compleixin les mesures de seguretat perquè així puguin repetir i venir sempre, que és el que volem», va dir el tècnic. 

Els precedents

No serà la primera vegada que els dos equips s’enfrontin des d’aquella final. Ho van fer a l’Eurolliga 2006-2007 amb triomf del conjunt català tant a Badalona (82-51) com a Belgrad (74-83). Els verd-i-negres intentaran recuperar davant el conjunt serbi les bones sensacions després de la mala imatge oferta diumenge passat contra el Reial Madrid (64-87) i sumar la primera victòria europea en el seu camí cap a la classificació per al ‘Top-16’, el seu primer objectiu.

Carles Duran no podrà comptar per al partit amb l’aler Xabi López-Arostegui, a causa d’unes molèsties al genoll dret, segons va informar el club. L’ala pivot Arnau Parrado ocuparà el lloc de l’aler a l’equip que s’enfrontarà als serbis. L’equip dirigit per Vlado Scepanovic jugarà en l’Olímpic el seu primer partit oficial des del 9 de març passat. El conjunt serbi compta amb fins a sis jugadors extracomunitaris, entre els quals destaquen les incorporacions del base Codi Miller-McIntyre i els pivots Eric Mika Stefan Jankovic.

Grup molt fort

Malgrat el «desconeixement important» que tenen del conjunt serbi, que encara no ha disputat cap partit oficial, Duran va destacar «les bones individualitats» del Partizan i la gran quantitat d’americans amb els quals compten. «Serà el clàssic Partizan que ens posarà les coses molt difícils», va destacar Duran.

Duran va qualificar de «molt fort» el grup que els ha tocat amb equips «d’un reconeixement europeu important» com el Partizan, l’Unics Kazan o l’Umana Reyer Venècia, que estaven classificats per als quarts de final de la competició, quan aquesta es va interrompre la temporada passada per la Covid-19.

Notícies relacionades

Amb els reforços d’Ante Tomic, Pau Ribas, Ferran Bassas i Vladimir Brodziasnky, el tècnic verd-i-negre creu que el seu equip aquesta temporada «pot estar entre els millors del torneig» després que en la campanya anterior no passessin del ‘Top-16’. 

La primera jornada del grup A la completen la trobada que jugaran (18 hores) a Istanbul (Turquia) el Bahcesehir i el Bourg francès, i el que disputaran (20.45 hores) a Itàlia l’Umana Reyer Venècia i l’Unics Kazan rus.

Temes:

Joventut