FC BARCELONA 89 - HERETA SAN PABLO BURGOS 86

El Barça de Jasikevicius sua per guanyar en el seu debut de lliga

El triplet Mirotic-Abrines-Oriola estira l'equip davant el San Pablo Burgos

GRAF8044. BARCELONA, 20/09/2020.- El entrenador lituano del Barça, Saras Jasikevicius, da instrucciones durante el partido correspondiente a la primera jornada de la Liga Endesa de baloncesto disputado ante el Hereda San Pablo Burgos, este domingo en el Palau Blaugrana de Barcelona. EFE/Toni Albir

GRAF8044. BARCELONA, 20/09/2020.- El entrenador lituano del Barça, Saras Jasikevicius, da instrucciones durante el partido correspondiente a la primera jornada de la Liga Endesa de baloncesto disputado ante el Hereda San Pablo Burgos, este domingo en el Palau Blaugrana de Barcelona. EFE/Toni Albir / Toni Albir (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un proverbi lituà diu que «Déu va donar les dents, Déu donarà el pa». El Barça de bàsquet s’ha posat a les mans d’un lituà de naixement i culer d’adopció per recuperar les ganes de mossegar i acabar amb la fam de títols que pateix la secció: sis anys sense guanyar la Lliga i una dècada de fracassos a l’Eurolliga. La gran plantilla que tenia l’any passat estava oscada en la direcció, tant dins com fora de la pista, una cosa que el club ha intentat reparar amb l’arribada de Sarunas Jasikevicus a la banda i de Nick Catathes sobre el parquet. De moment no ha pogut clavar-li la dent a cap dels aperitius d’aquesta temporada (va perdre la Lliga Catalana i Supercopa), però confia que canviï la història amb els plats forts. Per a això queda molt treball per fer, com s’ha comprovat en el debut a la Lliga Endesa davant el San Pablo Burgos, en el que ha suat per guanyar malgrat la gran actuació del triplet  Mirotic-Abrines-Oriola (22 punts els dos primers i 20 l’últim).

L’arrencada de lliga davant l’equip revelació de la passada temporada no va ser la que ‘Saras’ hauria desitjat. Les facilitats defensives concedides i la poca fluïdesa en l’atac blaugrana van provocar un parcial inicial de 4-13 inicial i que els primers crits del nou tècnic retronessin al Palau. Una imatge que es va repetir en diverses ocasions durant una primera meitat, en què la majoria dels seus jugadors no van aconseguir agafar el ritme. A Calathes, eliminat per faltes davant el Madrid a la Supercopa, li van xiular dues de gairebé consecutives demostrant que haurà d’acostumar-se els arbitratges ACB. Només dos de secundaris el curs passat, Oriola i Abrines, semblaven haver entrat en el partit i, amb 11 punts cada un en la primera meitat, van començar a redreçar el rumb. La proverbial empenta del pivot català, que Jasikevicius situa, de moment, de cinc mòbil, i un parell de triples del franctirador van permetre al Barça anar-se’n al descans per davant (45-44).

Notícies relacionades

Després de la represa, Abrines seguia amb el canell, anotant sense fallada els seus cinc primers triples per demostrar que amb confiança és letal. Entre ell, Oriola i alguns esclats de l’estrella Mirotic van mantenir a la superfície un bloc que avançava a batzegades per un partit molest que, 18 segon del final, començava de nou després d’una cistella de l’exblaugrana Renfroe (86-86). Hanga, després de fallar el primer tir lliure, va ficar el segon per donar un avantatge mínim a falta de cinc segons. Abrines va provocar la falta en atac de Rivero i va encistellar un parell de tirs lliures i el quadro burgalès va fallar el seu triple a la desesperada.

Rafa Martínez dona el triomf al Manresa

El Manresa s’ha estrenat amb un triomf forjat a la pista de l’Estudiantes (84-88), consolidada a les mans de dos del planter, Guillem Jou i Rafa Martínez, que van aportar 16 punts perhom. Al segon, en el seu primer partit de lliga en la seva tornada al club manresà 12 anys després, no li va tremolar el pols per assegurar la victòria amb dos tirs lliures. Per la seva part, la Penya debutarà aquest dilluns a les 20.30 a l’Olímpic de Badalona davant l’Unicaja, després que el duel s’hagués d’ajornar per un positiu de coronavirus al quadro malagueny.