APOSTA AMBICIOSA

El Joventut torna a somiar de valent

«Crec que estem fent els primers passos per tornar a dalt», diu el director esportiu, Jordi Martí, després de completar una plantilla de casa amb quatre fitxatges il·lusionants

lmendiola54265602 grafcat9119  badalona  barcelona   07 07 2020   el nuevo bas200727173515

lmendiola54265602 grafcat9119 badalona barcelona 07 07 2020 el nuevo bas200727173515 / Alejandro Garcia

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Entre els aficionats del Joventut comença a estendre’s la convicció, després d’alguns anys de travessia pel desert, que ha arribat l’hora de pensar en gran. És una sensació que s’ha anat gestant en els últims mesos, veient créixer i madurar els nois del ‘bressol’ i que s’ha reforçat amb el treball del president, Juanan Morales, i el director esportiu, Jordi Martí , per confeccionar en els últims dies una plantilla per a la temporada 2020-2021, que il·lusiona. La incorporació del pivot croat Ante Tomic, després de vuit anys a la plantilla del Barça, ha sigut el cop d’efecte final per completar l’il·lusionant projecte que s’està gestant a Badalona.

«Crec que estem fent els primers passos per tornar a dalt», apunta Martí. «És un equip amb una mitjana d’edat molt jove, amb vuit nois formats a la casa, amb nois que han anat madurant en alguna guerra important, com la de salvar-se per no baixar, i ara és el moment de fer aquest pas i ser ambiciosos. La veritat és que estem molt satisfets de com quadra l’equip», remarca.

Talent de casa

L’arribada de Tomic completa una plantilla curta, de 12 jugadors, que ha aconseguit retenir el talent de la casa (Dimitrijevic, Zagars, López-Arostegui, Ventura, Parra, Arnau Parrado), que recupera lesionats (Dawson i Birgander) i afegeix fitxatges més que interessants, que donen un plus d’identificació amb els valors del club. Ferran Bassas (San Pablo Burgos) i Pau Ribas (FC Barcelona) tornen a Badalona, on van començar el camí, per afegir més ADN verd-i-negre a la plantilla i, sobretot, compromís. I  Vladimir Brodziansky (Obradoiro) i el mateix Tomic elevaran el potencial interior. «Tenim un equip molt compensat, i és cert que el ‘roster’ és curt, però té moltes possibilitats, ja que tenim jugadors que poden actuar en moltes posicions», explica el director esportiu del club, que té una sintonia absoluta amb el tècnic Carles Duran.

El fitxatge de Tomic ha sigut el cop d’efecte final en l’il·lusionant projecte construït pels verd-i-negres 

Notícies relacionades

«Aquí hi ha joves de molt talent que volen créixer», afirma, com a primer diagnòstic, Tomic sobre la seva nova plantilla, un jugador de qui Martí parla de forma elogiosa. «És un fitxatge important perquè ve de ser titular en un dels grans equips de l’Eurolliga. Era dels millors jugadors que en aquest moment podíem portar a Badalona», remarca. «És un jugador amb moltíssima experiència que coneix molt la Lliga Endesa, i un referent interior amb molts registres i és molt gros. Serà un referent per a nosaltres, tot i que alhora també sap jugar per als companys, cosa que valorem molt».

L’empenta de Grifols

Amb una conversa amb Duran el pivot croat en va tenir prou per convèncer-se del projecte badaloní. A més, hi havia el seu interès per continuar vivint a Barcelona, on tant la seva dona, Katarina Stimac, com les seves filles, Bela i Arija, es troben molt a gust.  I segurament en darrer terme, també la garantia que dona a qualsevol jugador saber que darrere del projecte de la Penya hi ha Grifols i Scranton. «Això ens ho ha fet més fàcil tot. Els jugadors saben que en una temporada amb ertos per a tothom, nosaltres ho hem pagat tot. Això corre en el boca a boca», diu agraït Martí, ansiós perquè s’iniciï la pretemporada verd-i-negra en els primers dies d’agost.