CANVI DE CICLE

Jasikevicius serà el nou entrenador del Barça

El club ha arribat a un acord amb el tècnic del Zalgiris per agafar el relleu de Pesic a la banqueta

jasi car 1200

jasi car 1200

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Sarunas Jasikevicius és l’escollit. L’actual tècnic del Zalgiris Kaunas, exjugador blaugrana en dues etapes diferents, i ídol del Palau, serà el relleu de Svetislav Pesic a la banqueta i l’encarregat de conduir l’ambiciós projecte barcelonista construït aquesta temporada i que no ha acabat de quallar.  Jasikevicius firmarà per tres temporades.

L’acord amb Jasikevicius, de 44 anys, s’ha acabat de tancar en les últimes hores, tot i que feia bastant temps que es forjava, abans fins i tot que es tanqués la final de la Lliga ACB, amb la derrota del Barça davant el Baskonia. El club ja havia pres la determinació de rellevar Pesic passés el que passés. La patacada final i el pobre balanç de la temporada, tancada sense cap títol, només ha fet que accelerar les gestions. En menys de 48 hores, la directiva ha resolt la sortida de Pesic i l’arribada del fill pròdig blaugrana.

Notícies relacionades

Jasikevicius encara té un contracte en vigor amb el Zalgiris, però havia comunicat al club lituà la seva intenció de tancar aquesta etapa de la seva carrera com a entrenador, que va iniciar la temporada 2014. En el seu contracte compta amb una clàusula de sortida que executarà per firmar per l’entitat blaugrana.

No és la primera vegada que el Barça s’havia interessat per Jasikevicius, un dels ídols del Palau des de la seva primera etapa com a jugador (2002-2003) quan el club va conquerir la primera Eurolliga. La presència de Pesic i la reducció de pressupost va tallar l’etapa del jugador. Però la relació amb la grada s’ha mantingut en el temps i ara obrirà una tercera etapa.