celebracions perilloses

Incidents, caos i nul·les distàncies en la celebració del títol del Baskonia

L'alcalde de Vitòria va demanar serenitat però la gent es va llançar al carrer i la celebració va acabar amb un detingut i dues ertzaines ferides

segea53943506 graf003  vitoria  30 06 2020   varios aficionados del baskon200701114503

segea53943506 graf003 vitoria 30 06 2020 varios aficionados del baskon200701114503 / JON RODRIGUEZ BILBAO

2
Es llegeix en minuts

Una persona ha sigut detinguda i dos ertzaines han resultat ferits durant el desallotjament d’una discoteca de Vitòria. Els aficionats del Baskonia estaven celebrant la victòria de l’ACB sense mantenir les distàncies de seguretat, cosa que va portar que els responsables del local truquessin a la Guàrdia Municipal i a l’Ertzaintza perquè intervinguessin. 

Després del triomf del Baskonia contra el FC Barcelona (67-69), aficionats del club van festejar la victòria en una discoteca situada a la plaça de San Antón de la capital alabesa. Els seus responsables van ser incapaços de controlar l’aforament del local, i a les 4 de la matinada van haver de sol·licitar la presència policial per intervenir al carrer de Cuhillería del casc antic, segons ha informat el Departament de Seguretat. 

Agents agredits

A l'arribar al lloc, els agents de policia van ser agredits amb el llançament de vasos, cadires i tota mena d’objectes. Una persona va ser arrestada per arremetre contra els agents i dos d’ells van ser ferits de manera lleu. Hores abans de l’incident, la Guàrdia Municipal va sol·licitar l’ajuda de l’Eirzaintza per controlar les aglomeracions a la zona dels bars, ja que centenars d’aficionats celebraven la victòria del Baskonia sense guardar les distàncies de seguretat i sense utilitzar mascaretes

Notícies relacionades

L’alcalde de la ciutat, Gorka Urtaran, va manifestar a les xarxes socials la seva preocupació per les imatges produïdes, i, a més, va demanar que evitessin les aglomeracions per no convertir «una nit d’alegria en setmanes de tragèdia i sacrifici». Així mateix, aquest dimecres, Urtaran ha comunicat oficialment que no hi haurà cap celebració pública pel títol del Baskonia i que, en tot cas, només hi haurà una recepció oficial a l’ajuntament de Vitòria amb totes les mesures sanitàries.

Ivanovic, renovat

El caos de les celebracions ha coincidit amb l’anunci efectuat aquest dimecres per part de Josean Querejeta, president del Baskonia, que ha comunicat que el tècnic, Dusko Ivanovic, continuarà una temporada més al capdavant de l’equip. «A veure si està molts anys amb nosaltres, ja que ha sigut el principal artífex del caràcter d’aquest equip», ha afirmat el màxim dirigent del conjunt basc.