LA FINAL DE LA LLIGA ENDESA

Heurtel: «Guanyar la Lliga seria la millor manera d'acabar un any tan dolent per a mi»

El base francès recupera les bones sensacions abans de la final de l'ACB després d'una temporada marcada per les lesions

lmendiola53862001 09 06 2019 el entrenador del bar a  svetislav pesic  y el ju200629175713

lmendiola53862001 09 06 2019 el entrenador del bar a svetislav pesic y el ju200629175713 / ACB PHOTO

4
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Durant tota la temporada, el Barça ha esperat amb paciència la tornada de Thomas Heurtel (Besiers, 1989). Però ha hagut de passar gairebé un any perquè el base francès recuperi les sensacions que va truncar el quiròfan el 12 d’agost per una ruptura del tendó rotular del genoll mentre preparava el Mundial amb França i una posterior recaiguda per una lesió de turmell a penes dues setmanes després de reaparèixer al gener. El base que va adornar els dos últims títols blaugrana (Copes 2018 i 2019) amb l’MVP individual somia ara a tancar un any tan complicat amb la Lliga Endesa.

Arriba just a temps per col·laborar en la conquesta del títol. En la semifinal davant el Burgos va tornar a tenir un paper important: 14 punts, 11 assistències, 4 rebots i un 20 de valoració. Per primera vegada en temps, em vaig sentir bastant còmode, tant físicament com mentalment. I les sensacions van ser bones. Millor que en els partits anteriors, cosa que també és normal, perquè després d’un any sense jugar tenia els meus dubtes sobre com seria capaç de respondre i si tindria molèsties. Però m’he sentit bé.

Un dels lemes del torneig era, ‘tornar ja és guanyar’. No era fàcil per a ningú després d’una aturada de dos mesos i mig, però vostè venia de gairebé un any de baixa. ¿Tenia por que el cos no li respongués? Por, no. Però sí certa aprensió en alguns moviments determinats. Però, quan comences a jugar, tot això es passa. No tinc la mateixa explosivitat que tenia abans. Els meus primers passos eren molt ràpids i això ara per ara no ho tinc. Així que he hagut d’adaptar-me a una manera diferent de jugar. Però en la semifinal va funcionar bastant bé. Espero que continuï en la final i la pròxima temporada pugui tornar al meu millor nivell.

Heurtel intenta robar-li la pilota per darrere en la semifinal a McFadden, base del San Pablo Burgos / AcB photo

«No hi ha cap batalla amb Pesic. Això és cosa de la premsa. Ell m’ha ajudat molt en uns aspectes i jo també a ell».

Pesic el va elogiar públicament després de la semifinal. Sembla que ha aconseguit guanyar aquesta batalla, cosa que no sembla fàcil per l’exigència que posa sempre en vostè. Això era més una batalla de la premsa, no entre nosaltres. Ell sempre és molt exigent amb els seus jugadors i considera que la dels bases és una de les posicions més importants a la pista, així que és normal que tingui més exigència amb els qui juguem en aquesta posició. Però crec, en veritat, que ens ajudem l’un a l’altre. Ell m’ha ajudat en uns aspectes i jo en d’altres. Crec que he donat un bon nivell en el Barça en el temps que he estat i penso que ell ho veu i ho respecta.

Davant el Baskonia s’intueix una batalla decisiva entre bases. Ells juguen amb bases molt atlètics. És un equip que sempre juga molt dur i més amb aquest entrenador, ja que forma part de la seva filosofia. Així que hem d’organitzar el joc amb molta pressió a sobre. Els bases tindrem una responsabilitat bastant alta.

Sense treure-li mèrit, ningú s’imaginava una final sense el Barça amb la plantilla que havia construït aquesta temporada. És veritat. Nosaltres també ho sabíem. Però això només et posa el doble de pressió i eleva l’obligació per aconseguir resultats.  Per això hem treballat tan dur: per arribar on som ara.  Però encara ens falta un partit i si el perdem tot el que hem fet no servirà de res i s’oblidarà.

¿Sis anys sense la Lliga no són massa per a un club del pes del Barça? Sí que són massa. El Barcelona ens ha acostumat a guanyar lligues i espero que demà sigui així. Guanyar la Lliga seria la millor manera d’acabar un any tan dolent a nivell personal.

¿Mereixerà un asterisc aquest títol o li dona tot el valor? Segur que és una cosa que diran els perdedors. Però nosaltres som aquí per guanyar. Ens és igual si el format de la competició és diferent. És el que toca ara. Tothom ho sabia i no és una novetat. Al final, un trofeu és un trofeu.

«Sabíem que havíem d’arribar a la final amb aquesta plantilla, però això només afegeix pressió».

Notícies relacionades

El Barça i el Baskonia comparteixen desig i talent. ¿Quines poden ser les claus de la final? Serà important com entrem en el partit i que juguis cada 10 minuts com si fossin els últims. Crec que serà un partit molt físic. Com he dit abans, ells apliquen aquesta filosofia i cada partit que han jugat aquí han sigut més intensos que l’anterior. Crec que serà un partit molt físic, una guerra.

Dona tranquil·litat davant una final així comptar amb Mirotic, que acaba de ser elegit l’MVP de la temporada. Això ajuda. És clar que ajuda. Tenir un jugador amb tant talent et pot treure de situacions on d’altres no arriben. Davant Burgos va aparèixer en un moment important amb dos triples seguits i això ens va donar un marge. Crec que es mereixia clarament l’MVP. Té moltes ganes d’aconseguir aquesta Lliga per concloure-la de manera positiva. Tots estem amb moltes ganes.