LA FINAL DE LA LLIGA ENDESA

El Barça de Mirotic afronta l'últim repte en la seva tornada al cim

L'equip blaugrana s'enfronta amb el Baskonia per un títol que no aixeca des de fa sis temporades

lmendiola53929067 graf9174  valencia  29 06 2020   el entrenador serbio del ba200629171702

lmendiola53929067 graf9174 valencia 29 06 2020 el entrenador serbio del ba200629171702 / ACB

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

El FC Barcelona i el Baskonia han aconseguit sobreviure a una autèntica marató de bàsquet, 14 intensos dies de tensió i 33 partits entre 12 equips, l’exigent torneig exprés que va dissenyar l’ACB i que s’ha desenvolupat aquestes dues últimes setmanes a València per decidir el nou campió de Lliga en temps del coronavirus. En el camí de tornada al cim per a aquests dos clàssics del bàsquet espanyol, només queda l’últim acte d’aquesta competició instal·lada en l’excepcionalitat: la final a un sol partit que els enfrontarà avui a La Fonteta, sense públic a les grades i amb les càmeres de Movistar+ com a testimoni (20.00 hores).

 De la mà de Svetislav Pesic Dusko Ivanovic, noms de referència per als dos clubs, el Barça i el Baskonia han recuperat credibilitat i han mostrat un alt nivell competitiu per fer-se mereixedors al premi. Sis anys fa que espera el moment d’aixecar la Lliga el Barça, que aquesta temporada havia construït un ambiciós projecte entorn d’una estrella procedent de l’NBA, Nikola Mirotic, amb la vista posada sobretot a l’Eurolliga, una competició que no ha pogut reprendre’s per la situació de la pandèmia a Europa. Així que l’ACB serà la seva revàlida.

Una dècada fa que el Baskonia va celebrar l’últim dels seus tres campionats de lliga, curiosament, davant el quadro català amb Ivanovic a la banqueta, poc després que els blaugrana aixequessin el seu segon títol d’Eurolliga (2010) amb una de les millors plantilles de la seva història, la de Ricky Rubio, Navarro, Mickeal i Lorbek.

Un pols físic

La final es plantejarà, d’una banda, entre dues de les millors defenses del campionat i dues de les plantilles amb més recursos físics d’aquesta fase final. I d’altra banda, en el duel entre dos dels millors ala-pivots del continent: Mirotic per part barcelonista i Tornike Shengelia, l’estrella del Baskonia, que pot tenir els dies comptats a Vitòria per una oferta del CSKA.

Notícies relacionades

Sigui qui sigui, el guanyador posarà fi a l’hegemonia del Madrid, l’equip que sota el comandament de Pablo Laso ha marcat el pas en l’últim lustre i al qual sembla haver-li arribat l’hora de la renovació. Les seves dues derrotes en la fase de grups davant Andorra i San Pablo Burgos li han impedit defensar un títol que havia conquistat les dues últimes temporades i ha obert una crisi a la secció d’imprevisibles conseqüències.

 «El nostre objectiu és guanyar la Lliga i tenim jugadors amb prou experiència, talent i motivació. Només hem de trobar el nostre joc i si ho aconseguim, crec que podrem guanyar», va explicar Pesic, amb molta confiança, en la roda de premsa que va oferir el tècnic serbi juntament amb Adam Hanga, un dels jugadors destacats en el bàndol barcelonista. «No podem guardar-nos res, hem de jugar al límit», va valorar el jugador hongarès, que va deixar clar que des que va aterrar al Palau fa tres campanyes, en el seu cap sempre hi ha hagut el repte dels títols. «Vaig fitxar per viure aquest tipus de situacions. El més important és emportar-nos el títol», va apuntar.