UNA INICIATIVA TRENCADORA

Pau Gasol continua reinventant-se

L'estrella de l'NBA s'ha bolcat en accions solidàries i prepara un campus 'online' de bàsquet per esquivar el coronavirus

«La meva il·lusió són aquests cinquens Jocs, espero donar-me aquesta oportunitat amb la lesió. Però ara només puc viure el dia a dia», diu

lmendiola53703263 21 06 2019  grupodeportes  entrevista ep pau gasol  deportes200609173803

lmendiola53703263 21 06 2019 grupodeportes entrevista ep pau gasol deportes200609173803 / EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Fa un any i mig que està allunyat de les pistes, recuperant-se encara de la fractura per estrès a l’os navicular del peu esquerre, que el va obligar a passar pel quiròfan, va tallar d’arrel la seva etapa a l’NBA i l’ha mantingut apartat de les pistes. Però Pau Gasol no ha parat. S’ha bolcat en accions solidàries amb les quals combatre la pandèmia del coronavirus. Al costat de Rafal Nadal a favor de Creu Roja, en una campanya que porta més de 15 milions recaptats. Amb la Gasol Foundation i la del xef asturià José Andrés, World Central Kitchen, per oferir menús saludables a les famílies afectades per la pandèmia. I la seva intenció és no parar en les pròximes setmanes, recorrent a l’enginy per tirar endavant l’acadèmia de bàsquet que organitza cada estiu, mentre segueix endavant en el seu objectiu de recuperar-se plenament per competir l’estiu del 2021 en els Jocs de Tòquio.

«El meu objectiu i la meva il·lusió seria jugar aquests cinquens Jocs, i espero donar-me aquesta oportunitat, bé jugant un any més a l’NBA si el peu es recupera, bé a Europa, on l’opció del Barça tindria més sentit per a mi. Però ara he d’estar centrat en el dia a dia, viure el present i després analitzar les meves opcions», subratlla Gasol, més actiu que mai en aquests mesos de pandèmia. «Ha sigut una oportunitat per redirigir esforços i temps a altres coses que també eren prioritats per a nosaltres i intentar ajudar els més vulnerables i sumar».

«Bones sensacions»

Notícies relacionades

Adaptant-se al complicat moment actual, Gasol mantindrà la seva acadèmia (Virtual Academy by Santander), però la farà virtual en una reconversió del campus de bàsquet que celebrarà la 16a edició del 28 de juny al 4 de juliol. «És un moment de readaptació, obliga a reinventar-nos i cobrir la necessitat d’exercici físic, que és un bé essencial per a tothom», va explicar l’exjugador de Portland, que té «bones sensacions» amb l’evolució de la seva lesió, però encara està pendent d’unes proves per saber si la consolidació de l’os li permet tornar a jugar amb totes les garanties.

El jugador barceloní, que el 6 de juliol complirà 40 anys, va avançar ahir alguns dels noms que l’ajudaran en aquest campament virtual, per al qual ja s’han inscrit més de 3.000 participants de més de 40 països a través de la web paugasolacademy.com. Amb Gasol col·laboraran, entre d’altres, el seleccionador espanyol Sergio Scariolo; una de les entrenadores dels Spurs, Becky Hammon; el madridista Felipe Reyes, i el seu germà Marc Gasol, amb l’objectiu no només d’ensenyar bàsquet, sinó de «transmetre uns valors» que ajudin a formar millors persones.

Temes:

Pau Gasol