QUEIXES DEL BASE

Delaney: «Mereixia una renovació, però no he tingut una oferta del Barça»

El base, que no va acudir a l'inici dels entrenaments perquè no se sentia segur a Espanya, es desvincula del club

«Em vaig sentir que m'estaven excloent de l'equip i això no em va agradar gens», es lamenta el jugador nord-americà

marcosl52134881 delaney  foto  valenti enrich200514100945

marcosl52134881 delaney foto valenti enrich200514100945 / VALENTI ENRICH

2
Es llegeix en minuts

Només tres línies d’escarit comunicat. Així ha anunciat la secció de bàsquet del Barça que «havia arribat a un acord amb Malcolm Delaney per finalitzar el contracte» que unia les dues parts fins al 30 de juny del 2020. El base va demanar el passaport i va marxar sense permís als Estats Units perquè tenia allà la seva família, ja que creia que era una bogeria tornar a jugar amb la pandèmia del coronavirus.

Però Delaney se’n va perquè volia un contracte llarg, una cosa que el club no li podia proporcionar, i perquè, a més, com ell mateix ha dit, s’ha sentit «exclòs» de la rutina de l’equip. I, malgrat el seu bon rendiment, entenia que no es donaven les condicions de seguretat necessàries per tornar a Espanya. «Creia que mereixia una oferta de renovació, però el Barça mai me la va fer», ha denunciat.

«Me’n vaig al llit; ja parlaré de tot això quan m’aixequi. Especialment de l’amor i el recolzament dels aficionats de Barcelona i de com aprecio la manera en què em vau acollir», ha dit el base en el seu compte de Twitter. «Tant de bo hagués pogut acabar en el Barça com planejava, però la vida i els negocis no sempre funcionen així», ha escrit Delaney, que va arribar al Barça a inicis d’aquesta temporada. Va aterrar al Palau el setembre del 2019 procedent de la lliga xinesa.

«El que em va fer canviar de mentalitat va ser que em sentia que estava donant-ho tot al club i no rebia el mateix retorn» (Delaney)

Però abans d’anar-se’n al llit va voler donar la seva versió de la ruptura del contracte. «Fins i tot abans del problema del coronavirus, pensava que m’havien d’oferir una extensió del meu contracte», s’ha queixat Delaney a Eurohoops. «El que em va fer canviar de mentalitat va ser que em sentia que estava donant-ho tot al club i no rebia el mateix retorn. Sempre vaig dir que volia continuar en el Barça, però no vaig rebre una oferta per part seva», ha dit el base.

Queixes per falta de confiança

Però no han quedat aquí els seus retrets al club. «Vaig començar a sentir-me incòmode amb l’equip fa quatre o cinc setmanes. El Barcelona va començar a entrenar a través de Zoom (videoconferència) i van anunciar que les sessions serien a les onze del matí, sis hores menys a Atlanta», ha explicat el jugador, de 31 anys, que ha recalcat que «Heurtel no estava jugant, Pangos tampoc i tot així no era titular sent l’únic base de l’equip».

«No he parlat amb l’entrenador Pesic des de principis de març» (Delaney)

Notícies relacionades

«Quan ho vaig veure, vaig enviar un missatge al preparador físic per preguntar-li si podia retardar-lo tres hores o una cosa així. Em va tornar el missatge i em va dir que ho intentaria, però després em va comunicar que no podia. Em vaig sentir com si no fos part de l’equip. M’estaven excloent i això no em va agradar gens», ha dit Delaney. 

«No he parlat amb l’entrenador Pesic des de principis de març, probablement des del nostre últim partit. Des que vaig tornar a casa que no he parlat amb ningú, tret del preparador físic i el metge. Cap responsable de la secció m’ha contactat i això no m’ha agradat. Tots deien que em volien en l’equip, però ningú va voler parlar amb mi del tema», ha lamentat.