LA COPA DEL REI DE BÀSQUET

El Madrid trepitja el València al ritme de Campazzo i Tavares

L'equip de Laso es classifica a Màlaga per a la seva setena final consecutiva (91-68)

lmendiola52308871 graf837  m laga 15 02 2020   el p vot montenegrino bojan dub200215201153

lmendiola52308871 graf837 m laga 15 02 2020 el p vot montenegrino bojan dub200215201153 / Jorge Zapata

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Amb la direcció de Campazzo i la intimidació de Tavares, dos jugadors que marquen diferències, el Madrid en va tenir prou per segellar el seu bitllet per a la Copa del Rei. Solvència ofensiva i defensiva a borbolls d’un i un altre per resoldre amb una sorprenent superioritat per 91-68 un pols davant el València que s’intuïa, a priori, compromès. Ni per indici.  L’equip taronja va ser una ombra del qual va deixar fora el Barça als quarts de final.  No li va sortir res, arrossegat en totes les facetes del joc. Amb la seva aclaparadora victòria, que en alguns moments va arribar a ser de 30 punts, l’equip de Pablo Laso va segellar la seva setena final de Copa consecutiva, 10 de les últimes 11, sense discussió la referència en l’última dècada del bàsquet espanyol.

El Madrid va estar al nivell que es podia intuir i, a poc a poc, va anar minant la resistència del València, que mentalment va acabar fora del partit molt abans que conclogués. Després d’establir una frontera per sobre de la vintena de punts (52-31, m. 24), l’equip blanc va convertir la semifinal en poc menys que un entrenament. El València, en canvi, és com si no s’hagués presentat al Martín Carpena. Tota la consistència que va mostrar per tombar l’equip blaugrana va saltar pels aires a trossos, esborrat del parquet del Martin Carpena amb una inesperada contundència.

Xifres de bogeria

La semifinal es va moure al ritme que va voler Facundo Campazzo, un jugador imprevisible i genial. Els seus números van ser de bogeria: 15 punts, 9 assistències, 7 recuperacions, 31 de valoració en tot just 22 minuts. Les xifres de Tavares també van resultar impactants: 9 punts, 10 rebots, 3 taps i un +33 amb ell en pista en 26 minuts. En el pols amb Dubljevic (7 punts i 6 rebots), peça clau en els esquemes valencians, va sortir clarament guanyador.    

Notícies relacionades

Sense un sol indici de dubte el Madrid va actuar com una piconadora i darrere de Campazzo i Tavares, van acabar per brillar també altres jugadors Randolph, Carroll o Thompkins, mentre al València,  ningú va aconseguir sobresortir i algunes de les referències taronges com San Emeterio es van quedar fins i tot sense anotar.