21a JORNADA DE LA LLIGA ENDESA

El Barça es passeja a les Canàries sense Mirotic

Oriola lidera l'equip blaugrana, que arriba llançat a la Copa i com a líder de l'ACB

jmexposito52212163 grafcan848  las palmas de gran canaria  09 02 2020   el p vo200209201336

jmexposito52212163 grafcan848 las palmas de gran canaria 09 02 2020 el p vo200209201336 / Elvira Urquijo A

2
José María Expósito

El Barça arribarà a la Copa del Rei de Màlaga llançat i com a líder únic de la Lliga Endesa. L’equip blaugrana va aconseguir aquest diumenge a Gran Canària el seu novè triomf consecutiu entre ACB i Eurolliga davant d’un Herbalife que només va aguantar dos quarts (65-81) malgrat les destacades absències del lesionat Heurtel i de Mirotic, que va tenir un merescut descans després de la seva exhibició a La Fonteta. El Joventut, per la seva part, va lluitar fins a l’últim minut per remuntar un desavantatge de 16 punts davant del Fuenlabrada, però no va poder evitar la victòria de l’equip madrileny (79-81), que arribava a Badalona amb una ratxa de 10 derrotes a sobre.

Obviant la lesió d’Heurtel, la participació del qual a Màlaga és complicada, el Barça ha sortit molt reforçat de la marató de quatre partits en set dies. «Una setmana duríssima però molt bona», va assenyalar Ante Tomic, que va celebrar que l’equip hagués fet «un partit complet» amb poques pèrdues (7, per 16 de l’Herbalife): «Això farà feliç al ‘coach’», va apuntar amb un somriure.

Pesic, que just aquest diumenge complia dos anys al capdavant del Barça en aquesta segona etapa, era efectivament feliç amb una victòria que el Barça es va guanyar en una gran defensa i a la pinturaEls triples no entraven (4 de 17, un pobre 23% d’encert) i els blaugrana van saber buscar la seva superioritat a la zona. Oriola, Tomic (14 punts cada un), Davies i fins i tot Pustovyi en els minuts que va disputar es van mostrar superiors als pivots canaris. Delaney, amb set assistències, va saber llegir el partit i buscar els homes alts, tot i que el màxim anotador va ser Higgins (16).

El Gran Canària va aconseguir arribar viu al descans (36-42), però mentre que en el Barça les rotacions permetien mantenir el ritme anotador, Fotis Katsikaris no va trobar un relleu per a Burjanadze (13) i Beirán (11).

El rebot condemna la Penya

Després de derrotar el Madrid, la Penya es va emportar una plantofada al caure davant el cuer, que va frenar la seva caiguda lliure a l’Olímpic. El Montakit Fuenlabrada es va començar a escapar al marcador en el segon quart. Prepelic va aparèixer just abans del descans per reduir la bretxa (34-44), però l’aclaparador domini del rebot per part de l’equip madrileny va derivar en una màxima diferència de 16 punts (44-60, m. 27).

Els joves Zagars Parra van liderar una reacció en què costava creure quan a 2:44 del final dos triples d’Anderson posaven el 69-78. Però un parcial de 0-9 i una antiesportiva van deixar el marcador empatat a 79 i amb possessió verd-i-negra a 38 segons del final. Van fallar els seus triples Prepelic i Ventura i dos rebots, un en defensa i un altre en atac, van culminar amb la cistella decisiva de Richotti.