INVESTIGACIÓ OBERTA

L'Eurolliga surt en defensa del blaugrana Delaney davant els atacs racistes a les xarxes

En un comunicat conjunt amb l'Associació de Jugadors, ofereix recolzament al base del Barça per les amenaces després del partit davant el Fenerbahçe

lmendiola51706644 malcolm delaney of fc barcelona  during the liga endesa matc200118164352

lmendiola51706644 malcolm delaney of fc barcelona during the liga endesa matc200118164352 / Javier Borrego AFP7 Europa Pre

1
Es llegeix en minuts

En una declaració conjunta l’Eurolliga  i l’Associació de Jugadors d’aquesta competició (ELPA) van oferir recolzament al jugador del Barcelona Malcolm Delaney després dels comentaris abusius i amenaçadors soferts a les xarxes socials després del partit disputat aquest dijous passat a Istanbul, on els blaugranes es van imposar al Fenerbahçe.

El base nord-americà del Barça, que va ser una peça important en la victòria barcelonista amb els seus 14 punts i quatre triples en moments decisius, va rebre amenaces a través de les xarxes socials, en què l’esportista es mostra molt actiu, i també alguns insults de to racista.

Delaney es va intentar defensar inicialment de les acusacions rebudes a les xarxes, però finalment aquest dissabte ha intentat tancar el tema. «No em preocupa el que diguin els aficionats, excepte els del Barcelona. Pareu d’enviar-me tweets de fans racistes i de les rèpliques. Faig broma i responc a tots els fans, però hi ha algunes línies que no creuem».

Tolerància zero

Notícies relacionades

Tant l’Eurolliga  com l’Associació de Jugadors recalquen en la nota conjunta que han distribuït que continuaran «aplicant una política de tolerància zero a aquest tipus de comportament i que les persones que van fer tals comentaris han sigut denunciades a les plataformes de xarxes socials corresponents».

També ofereixen «tot el seu recolzament al jugador, posant els recursos de l’organització al seu servei en qualssevol accions legals addicional que vulgui emprendre». A més, adverteixen que «seran procedents amb més investigació per identificar aquests aficionats i prendre mesures addicionals dins de la Lliga».