PARE PER PRIMERA VEGADA

Ricky Rubio homenatja el seu fill amb un espectacle a la Meca del bàsquet

El tot just naixement del seu primogènit ha coincidit amb un dels millors partits del base català aquesta temporada

ricky-rubio

ricky-rubio

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ricky Rubio ha protagonitzat una superba exhibició en una de les pistes amb més màgia i on més bàsquet es respira. Per al base català no era un partit més, sinó que la seva recent paternitat l’ha fet sentir-se diferent al jugar. Les primeres vegades sempre són especials, sobretot en el cas del naixement d’un fill i Rubio no ha pogut retre-li un millor homenatge al seu nen amb un tremend partit disputat en un dels pavellons amb més mística del món del bàsquet.

Els Suns han jugat un gran matx davant dels Knicks i han guanyat folgadament (121-98). Rubio s’ha rescabalat dels seus discrets números en els últims partits i la seva paternitat li ha anat de meravella. Ha acabat el matx amb 25 punts, 13 assistències i 8 rebots i amb gran encert en tirs de camp.

Aquesta matinada passada, els Suns han demostrat que sí que saben jugar en equip i que les seves estrelles quan ho volen brillen. DeAndre Ayton ha fet un altre grandíssim partit amb 26 punts i 21 rebots i se l’està veient a un gran nivell. Booker també hi ha contribuït amb els seus 29 punts. Si aquests tres jugadors juguen a aquest nivell la resta de la temporada, haurien de guanyar molts partits, però han de mantenir la regularitat.

Els Suns continuen sumant victòries i ja estan assolint un bon moment de forma, i a mitja temporada, tot sembla indicar que podrien entrar en la lluita per aconseguir el bitllet per entrar en els ‘play-off’, tot i que hauran de millorar en defensa si volen competir millor.

Pare per primera vegada

Ricky Rubio i la seva parella Sara Colomé van ser pares d’un nen dimecres al matí. Rubio ja es va perdre el partit d’aquell dia perquè era a l’hospital amb la seva dona per al naixement del seu fill. «És el millor que mai m’ha passat en la vida. Molta gent que ja havien sigut pares m’explicaven com d’increïble és, però és que no hi ha paraules per descriure-ho. La primera vegada que em vaig posar el meu nadó al meu pit va ser molt especial», va explicar Rubio als mitjans de comunicació abans del partit dels Suns davant dels Knicks.

No obstant, el català va haver de viatjar amb el seu equip i separar-se del seu nadó poc després del seu naixement, ja que els Suns tenien partit. Rubio comenta que li ha sigut dur separar-se del seu fill. «Hem estat dos dies a l’hospital. Després que el meu fill naixés, ja me’n vaig haver d’anar i ha sigut un dels moments més durs, però això és un negoci i cal fer-ho».

El jugador dels Suns ja només pensa a volar cap a Phoenix i reunir-se amb la seva dona i el seu nounat, però volarà sabent que ha jugat un dels seus millors partits des que és a la Lliga, no només per les seves estadístiques, sinó perquè ha sigut el primer partit com a pare. «No puc esperar el moment de tornar a casa i estar amb ells», va apuntar Rubio.

El moment més dur de la seva vida

La vida de Ricky va fer un gir de 180 graus quan la seva mare, Tona, va morir a causa d’un càncer el 2016. La seva pèrdua li ha causat molt dolor.  La mort de la seva mare el va sumir en una depressió, però va poder sobreposar-s’hi gràcies a la meditació i a la lectura. Fins i tot, en un moment donat es va plantejar deixar el bàsquet, però Ricky va ser fort i va acabar refugiant-se en altres casos que no eren de bàsquet per sortir del sot i omplir-se de força mental. 

En el Mundial de la Xina del setembre del 2019, en què va ser l’MVP del torneig, va dedicar la victòria a la seva mare. Rubio coneix perfectament el que és l’alegria i la tristesa.

Brandon Ingram, MVP de la jornada

Els Pelicans han vençut en un duel elèctric contra els Jazz. Ingram ha tapat moltes boques d’aficionats que dubtaven del seu talent. En aquest partit ha volgut deixar ben clar que és un gran jugador i gràcies als seus 49 punts ha liderat el seu equip per vèncer els rocosos Jazz (132-138). 

En un partit igualat, amb pròrroga inclosa, els locals han sigut millors en el temps extra i un inspirat Ingram ha sigut clau. A tot això, els aficionats dels Pelicans estan d’enhorabona perquè Zion Williamson, número u del draft del 2019, tornarà a les pistes el 22 de gener. Williamson es va lesionar just abans de l’inici de la temporada i encara no ha debutat amb els Pelicans.

Notícies relacionades

Des de l’inici de curs, els Milwaukee Bucks són amos i senyors de la lliga. No perden partits i es mostren molt sòlids, sobretot a casa. En el partit entre els Celtics i els Bucks, l’equip d’Antetokounmpo ha tornat a guanyar (123-128). El duet format per Middleton i Antetokounmpo i la bona química dels Bucks ha tornat a funcionar en un partit en què Kemba Walker, base dels Celtics, ha anotat 40 punts.

Els Celtics han estat a punt de sorprendre els Bucks en l’últim quart, però finalment no han pogut guanyar.