SORTEIG DE LA COPA DE BÀSQUET

El Barça s'enfrontarà al València en els quarts de final de la Copa

L'equip blaugrana és a la part del quadro del Madrid i obre l'opció d'un clàssic en semifinals

lmendiola51706068 graf705  barcelona  12 01 2020   el escolta franc s del reta200113120138

lmendiola51706068 graf705 barcelona 12 01 2020 el escolta franc s del reta200113120138 / Quique Garcia

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Barça s’enfrontarà al València en els quarts de final de la Copa del Rei de bàsquet, que es disputarà a Màlaga del 13 al 16 al pavelló Martín Carpena. Els actors malaguenys Pablo Puyol i Canco Rodríguez, encarregats del sorteig, han tret primer la bola de l’equip blaugrana en el sorteig que s’ha celebrat aquest dilluns al migdia a l’Auditori del Museu Picasso de Málaga, cosa que suposa que l’equip de Pesic estarà a la part del quadro del Reial Madrid i això deixa oberta la possibilitat d’un enfrontament entre blaugrana i madridistes en semifinals, però impedeix que tornin a trobar-se a la final com va passar en l’última edició.

El Reial Madrid, líder de la Lliga ACB, s’enfrontarà al Bilbao Bàsquet en l’encreuament de quarts de final (21.30 hores). Tant el Madrid-Bilbao com el Barça-València (19.00 hores) disputaran els enfrontaments dijous i disposaran d’un dia més de descans.

Les altres dues eliminatòries de quarts, que es programaran divendres, enfrontaran l’Iberostar Tennerife-Morabanc Andorra  i l’Unicaja-Casademont Zaragoza.

L’acte conduït per Ibai Llanos i els exjugadors Sitapha Savané i Lucio Angulo, comentaristes de Movistar+, va comptar amb la participació d’Antonio Martín, president de l’ACB, Francisco de la Torre, alcalde Màlaga, Javier Imbroda, conseller d’Educació i Esport de la Junta d’Andalusia, i Francisco Salado, president de la Diputació de Màlaga.

Precedent polèmic

L’Unicaja  que és el novè classificat al final de la primera volta de la Lliga Regular, ha entrat finalment en el torneig per la seva condició d’amfitrió. L’equip malagueny ha desplaçat al San Pablo Burgos, una de les revelacions de la temporada, que està per davant dels malaguenys per l’‘average’ general, ja que els dos equips es troben empatats a nou victòries i vuit derrotes. Coincideix que l’equip castellà està entrenant per Joan Peñarroya, que ja la passada temporada es va quedar a les portes de la classificació amb el Manresa, desplaçat per l’Estudiantes per la seva condició d’amfitrió.

Notícies relacionades

L’emoció ha marcat la classificació d’aquesta edició de la Copa, els participants de la qual no s’han definit fins a l’última jornada, en la qual van aconseguir el seu accés Bilbao Basket, València i Morabanc Andorra.

El Barça és el vigent campió del torneig després d’imposar-se en l’edició de l’any passat al Reial Madrid al Wizink Center (94-93) en un polèmic final pels errors arbitrals: una falta antiesportiva de Randolph a Singleton no va ser considerada com a falta i una acció de Randolph sobre Tomic, que els àrbitres van considerar com a tap il·legal. L’endemà, el Madrid va amenaçar d’abandonar la lliga per l’arbitratge. Tant l’ACB com l’Associació d’Àrbitres van reconèixer els errors arbitrals.