ACABA LA PRIMERA VOLTA A LA LLIGA ENDESA

El Joventut es deixa el bitllet per a la Copa a València

La derrota del Barça davant del Bilbao (92-94) feia gairebé impossible la classificació dels verd-i-negres, apallissats a La Fonteta (100-70)

jmexposito51710842 klemen prepelic of club joventut badalona in action during l200112195653 / Ivan Terron AFP7 Europa Pres

2
José María Expósito

El Barça serà l’únic equip català a la Copa del Rei de Màlaga (del 13 al 16 de febrer) després que el Joventut s’emportés aquest diumenge una sobirana pallissa a La Fonteta (100-70) d’un València que es va quedar amb l’últim bitllet. Sis equips van començar l’última jornada lluitant per tres places per acompanyar els ja classificats Reial Madrid, Barça, Saragossa, Tenerife i, com a amfitrió, l’Unicaja. El Bilbao va assaltar el Palau a la pròrroga (92-94) i de retruc va ficar l’Andorra malgrat haver perdut dissabte a Manresa. El Joventut, que tancava la jornada, necessitava guanyar a València i per 22 punts, però mai va tenir opció de victòria.

Mals percentatges blaugrana

El Barça va tancar al matí la primera volta amb una altra derrota a casa que desfà l’empat al capdavant amb el Madrid, que no va fallar davant l’Estudiantes (72-87). Després de la derrota de divendres a l’Eurolliga contra l’Efes de Shane Larkin, l’equip de Svetislav Pesic va caure a la pròrroga davant el Bilbao víctima del seu pobre percentatge en els tirs de camp (32 encerts de 82 llançaments).

Amb els 24 punts de Mirotic no n’hi va haver prou aquesta vegada. Tampoc el domini del rebot ofensiu (25) que va permetre anar-se’n en el marcador en el tercer quart (48-34, m. 23). Un parcial de 12-26 va tornar a fer entrar en el partit els bascos, liderats per Bouteille (20), que van empatar a 74 a tres minuts del final.

Amb tot, a falta de 50 segons el Barça guanyava per quatre (84-80), però el Bilbao va empatar i Mirotic no va encertar per evitar la pròrroga. En els cinc minuts addicionals, el conjunt dirigit per Álex Mumbrú va acumular una renda de quatre punts que, al contrari que el Barça abans, sí que va saber conservar per celebrar davant d’un decebut Palau el bitllet per a Màlaga sis mesos després de tornar a l’ACB.

Exhibició taronja

Així les coses, l’últim partit de la jornada era un duel directe per l’última plaça copera. El València en tenia prou amb guanyar; la Penya, en canvi, s’havia d’imposar per 22 punts. En cas de fer-ho per menys, el beneficiat seria un Burgos atent al rebot. Pero els de Jaume Ponsarnau no van donar opció en la seva pista.

Malgrat l’afany verd-i-negre en la primera meitat, amb Kanter (14 punts), Prepelic (13) i Dimitrijevic (10) aportant punts, al descans els taronja ja dominaven per 11 (48-37). L’avantatge no va deixar de créixer en els primers compassos del tercer quart i això va acabar minant la moral verd-i-negra. Fins a set jugadors valencians van acabar amb dobles dígits en valoració en una victòria coral.

«Hem sigut poc competitius, només hi ha hagut un equip a la pista», va admetre Carles Duran, el tècnic verd-i-negre. «El resultat d’aquest matí ens ha afectat una mica mentalment, veure que aquestes petites opcions que teníem de ficar-nos a la Copa no és que se’ns esborressin, perquè matemàticament encara podíem, però que havíem de fer encara un esforç més. Quan teníem problemes durant el partit això ens ha limitat molt més», va argumentar.