TENSIÓ A HONG KONG

Hong Kong crema i trepitja samarretes de LeBron James

L'estrella de l'NBA critica Daryl Morey, director general dels Rockets, per un tuit que ha indignat la Xina i ha provocat boicots a l'NBA

aguasch50413865 demonstrators stamp on lebron james jerseys during a rally a191016140214

aguasch50413865 demonstrators stamp on lebron james jerseys during a rally a191016140214 / Mark Schiefelbein

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els manifestants de Hong Kong han cremat samarretes amb el nom de LeBron James pels seus comentaris crítics amb el tuit de Daryl Morey, el director delsHouston Rockets, que va incendiar les relacions entre l’NBA i la Xina al donar suport als manifestants de Hong Kong i demanar la seva llibertat. El jugador dels Lakers va explicar als mitjans que s’ha d’anar amb compte amb les conseqüències que poden portar certes publicacions com la del Morey.

Les declaracions del rei del bàsquet no han agradat gens a gaires aficionats del bàsquet compromesos amb la causa de Hong Kong. Uns 200 manifestantses van concentrar per cremar i trepitjar samarretes de Lebron James mentre d’altres donaven el seu recolzament aDaryl Morey.

Declaracions de LeBron

L’estrella de Los Angeles li va tocar intervenir en la controvèrsia del tuit de Morey. «No vull entrar en una disputa verbal amb Daryl Morey. Però crec que no sabia prou de la situació en qüestió, i va parlar. O estava mal informat o no en sabia prou, de l’assumpte», va expressar. A més, va afegir: «Sí, tenim llibertat d’expressió, però de vegades hi ha ramificacions negatives que poden passar quan no estàs pensant en els altres i només penses en tu mateix», va afegir.

Cartell en favor de Morey, el director general dels Rockets. / AP

Tensió entre l’NBA i la Xina

La Xina i l’NBA viuen els seus moments més amargs amb l’NBA, sobretot després dels comentaris a les xarxes socials que va fer Daryl Morey, on recolzava els manifestants de Hong Kong. Per aquest motiu, els Rockets podrien perdre fins a uns 25 milions de dòlars per a aquesta campanya, segons explica el The New York TimesNike ha arribat a retirar la indumentària dels Rockets de les botigues de la Xina.

LeBron va tenir els seus crítics a l’NBA. Gran portaveu dels drets dels negres als EUA, ha sigut acusat de falta de congruència. El pivot australià Andrew Bogut, excompany de LeBron als Cavaliers del 2017 i campió de l’NBA amb els Warriors dos anys abans, va resumir en una frase el que pensava sobre això. «Tothom està a favor de la causa fins que la causa els costa diners», va sentenciar Bogut.

Notícies relacionades

Més contundent ha sigutEnes Kanter, exiliat de la seva Turquia natal.  «La llibertat no és lliure», assegura després de la llista de repressions que pateix.