L'INICI DE LA COMPETICIÓ EUROPEA DE BÀSQUET

L'Eurolliga afegeix talent de l'NBA en el seu 20è aniversari

El Barça s'afegeix a la llista de favorits en un torneig que passa de 16 a 18 clubs, dispara l'exigència i multiplica el nombre d'estrelles

lmendiola50088961 graf154  santiago de compostela  27 09 2019   el ala p vot d191002185916

lmendiola50088961 graf154 santiago de compostela 27 09 2019 el ala p vot d191002185916 / XOAN REY

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Més equips, més estrelles, més exigència. L’Eurolliga compleix 20 temporades des de la seva creació, ja convertida en la segona competició més important després de l’NBA, i celebrarà el seu aniversari amb una ampliació de 16 a 18 equips, que elevarà encara més el nivell d’exigència a la recerca del gran premi de la ‘final four’, que es disputarà del 22 al 24 de maig al Lanxess Arena de Colònia.

S’hi mantenen gairebé tots els noms d’aspirants al tron del CSKA Moscou, que es va proclamar campió el maig passat a Vitòria: Reial Madrid, Fenerbahçe, Anadolu Efes, Panathinaikos, Olympiacos. Però a aquest grup s’afegeix per dret propi, tant per nom i per desemborsament, el Barcelona. La inversió econòmica dels blaugranes, amb cinc incorporacions de luxe (Delaney, Abrines, Higgins, Mirotic, Davies), ha agitat el mercat d’estiu, donant-li a l’equip de Pesic tota l’atenció mediàtica.

L’arribada de Nikola Mirotic, procedent dels Milwaukee Bucks, ha obert un mercat que semblava inaccessible: el de l’NBA. Fins a 18 jugadors procedeixen dels EUA. No és l’únic que reforça el Palau. El retorn d’Álex Abrines (tallat al febrer per l’Oklahoma) alimenta també l’entusiasme del barcelonisme. Però altres noms importants s’han afegit a aquest viatge de tornada. Kosta Koufos arriba al CSKA, després d’una carrera de 12 anys a l’NBA; Omri Casspi (Grizzlies) reforçarà el Maccabi; Timotei Mozgov (Orlando) se suma a un ambiciós Khimki, que també ha inclòs Jonas Jerebko (Warriors) a la seva plantilla; Wesley Johnson (Wizards) i Jimmy Fredette (Suns) han fitxat pel Panathinaikos i Greg Monroe al Bayern Munic.

Amb segell NBA

L’arribada d’estrelles s’ha multiplicat per a una competició amb quatre equips ACB (Madrid, Barcelona, Baskonia, València), tan sols 18 jugadors espanyols i fins a 77 jugadors amb passat NBA.  El salt a 18 clubs, amb dos nous convidats de llarga durada (Asvel Villeurbanne, propietat de Tony Parker, i Bayern Munic), ampliarà fins a 34 les jornades de competició, abans que s’arribi als ‘play-offs’, que només disputaran els vuit primers. El nivell de desgast físic s’elevarà també amb la inclusió al calendari de set setmanes amb doble jornada, cosa que justifica també l’augment de plantilles.

Notícies relacionades

El campió CSKA afrontarà la defensa del seu títol totalment renovat, després de la marxa de Sergio Rodríguez, De Colo o Higgins, coberta amb l’arribada de Mike James, Koufos o Hilliard. L’Armani de Milà, amb la tornada del tècnic Ettore Messina després de la seva etapa per l’NBA, la incorporació del Chacho i el fitxatge inesperat de Luis Scola, intentarà fer un pas endavant, mentre que el Madrid (Laprovittola, Mickey) o el Fenerbahçe (De Colo) han fet petits retocs a unes plantilles de luxe.

El Madrid obrirà aquest dijous la competició davant del Fenerbahçe (20.00). Divendres es disputaran l’Anadolu Efes - Barcelona (18.30), el Zalgiris-Baskonia (18.00) i el València-CSKA (20.00).